skip to Main Content

Знання і партнерство відкривають нові можливості для людей з інвалідністю

Сьогодні, 3 грудня, в Міжнародний день людей з інвалідністю хочемо розповісти про одну з організацій Львівщини – Сокальську районну асоціацію інвалідів.

Ще в липні-вересні цьогоріч члени та волонтери цієї громадської організації взяли участь у тренінгу з організаційного розвитку та прав людини, які проводив Центр «Жіночі перспективи».

А вже на сьогодні створений асоціацією (після проведеного опитування щодо потреб людей з інвалідністю) творчий колектив людей з інвалідністю «Вишиванка» взяв участь у міжнародному фестивалі «Сокальські візерунки»!

Налагодження та розвиток співпраці асоціації інвалідів з місцевою владою дали свій результат! Це:

  • розробка програми на наступний 2019 р. із збільшенням вдвічі фінансування з місцевого бюджету на розвиток організації, яку подано на розгляд бюджетної сесії Сокальської райради.
  • спільно з міською радою асоціація розробила програму «Доступне місто» на 2019 р., яка передбачає 200 тис. грн. на створення в Сокалі універсального дизайну міста (пониження бордюрів та облаштування спеціальних паркомісць).

Знання з прав людини, зокрема – прав людей з інвалідністю та шляхів їх захисту надихнули на реалізацію прав людей з інвалідністю на безкоштовні ліки і засоби особистої гігієни, на доступ до інформації, на розвиток талантів та спорту для людей з інвалідністю. 6 учасників тренінгу, спільно з юристом, сформували звернення та подали у відповідні органи влади для вирішення своїх проблемних питань у сфері охорони здоров’я та соціального захисту. Юрист запропонувала свої безкоштовні послуги правової допомоги для бажаючих членів асоціації. А волонтер НГО «Ніка» зголосився організувати творчу майстерню для людей з інтелектуальними вадами.

І це шлях всього за кілька місяців! Нам, Центру «Жіночі перспективи», дуже приємно, що спричинилися до таких важливих і вагомих результатів Сокальської районної асоціації інвалідів. І радіємо, що проведене навчання дало і знання, і навички, і партнерську взаємодію для розширення можливостей людей з інвалідністю.

 

Автор: Надія Костіна
Back To Top