skip to Main Content

За ранковою кавою говорили про безпеку в Інтернеті

13 вересня стартував цикл заходів «Онлайн-кава із експертами Мережі хабів України». Під час першої зустрічі за ранковою кавою з фахівцем із кібербезпеки Генрі Дем’яновічем дізнавалися про те, як захиститися від зловмисників в Інтернеті. 
Очільниця Мережі хабів України Жанна Соловйова привітала учасників і розповіла про Мережу та марафон зустрічей у рамках онлайн-кави з експертами.
Говорили про фішинг і що робити, якщо ви отримали повідомлення про виграш призу або стали спадкоємцями мільйонера. Експерт радить: у таких випадках не відкривайте жодних файлів, яких не знаєте і в яких не впевнені. При цьому завжди потрібно пам’ятати: халяви не існує!
У коментарях учасники ділилися, що мали такий неприємний досвід: кілька разів ламали їхні сторінки у соцмережах, із їхнього карткового рахунку списували великі суми коштів.
Дізналися як захиститися від намагань зловмисників нас зламати, викрасти цінні дані, кошти з рахунків, поширювати від нашого імені інформацію.
Генрі Дем’яновіч підкреслив, що ламають усе, що можуть зламати, якщо ви є вразливі та незахищені. Тому бажано для громадських організацій мати в штаті системного адміністратора.
Онлайн посиденьки організовує Громадська спілка «Мережа хабів громадянського суспільства України» за підтримки НУО “Сучасний Формат” у рамках проєкту «Голоси громад в умовах війни», що фінансується National Endowment for Democracy.

Автор: olbortn
Back To Top