skip to Main Content

Відбувся другий навчальний модуль проекту «Жінка у політиці – зміни в країні!»

2 – 4 лютого у Херсоні відбулося навчання жінок-лідерок із Миколаївської та Херсонської областей, які мають намір балотуватися на наступних місцевих виборах.

Протягом трьох насичених днів вони розглядали виборче законодавство, вивчали структуру та наповнення виборчої кампанії, визначали її цілі, плани та необхідні ресурси, аналізували округи, знайомилися зі специфікою формування виборчих штабів.

З учасницями також розпочали роботу менторки – п’ять авторитетних лідерок, які допомагатимуть жінкам у саморозвитку, реалізації власних ініціатив у громадах та підготовці до виборів.

В останній день навчання учасниці долучилися до діалогової зустрічі з лідерками і лідерами у місцевому самоврядуванні, а також панельної дискусії за участю експерток та експертів з виборчого законодавства і політтехнологій.

На зустріч із учасницями проекту була запрошена і Тетяна Гасаненко, депутатка Херсонської обласної ради. Ось як вона прокоментувала знайомство з ними:

«Мала велике задоволення – спілкування з жінками, які небайдужі до життя, до змін, що відбуваються у суспільстві. Це була взаємна мотивація!»

На важливості активізації жінок наголосила і Світлана Гаврилів, незалежна журналістка і громадська діячка із села Станіслав Білозерського району Херсонської області:

«Потрібно регулярно проводити такі навчання. Є для кого, це факт. Проблема нерівномірної представленості жінок і чоловіків в органах влади існує, тож необхідно більше мотивованої агітації для жінок».

Цей навчальний модуль став уже другим, проведеним у рамках проекту «Жінка у політиці – зміни в країні!», який реалізує херсонський хаб, Фонд громади Херсона «Захист», з метою активізації жінок та залучення їх до участі у виборах.

Ініціатива підтримується в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

 

Автор: адмін
виборигромадаЖінка в політиціХерсон
Back To Top