skip to Main Content

«Приємно відчувати, як маленькими кроками робляться великі зміни»

Інтерв’ю проєктної менеджерки Волинського Інституту Права Людмили Василюк

До свого знайомства з громадською організацією я працювала в державній установі, де, до речі, і дізналася що таке проєкт та отримала перші навички з підготовки проєктних пропозицій. Згодом, мала досвід роботи практичним психологом в освітній сфері. Можу сказати, що кожна сфера діяльності по своєму цікава та має свої переваги, але чомусь «зачепила» мене саме громадська. Мабуть тому, що громадська діяльність – це багато можливостей. Насамперед, це можливість діяти, змінювати, впливати, адже наша робота покликана, щоб змінювати світ навколо на краще. Також громадська діяльність дає можливість реалізувати себе, навчатись, вдосконалюватись, мислити творчо та поза рамками.

 «Ми не набір експертів та менеджерів, а справжня команда»

У Волинському Інституті Права я працюю проєктною менеджеркою вже близько 7 років. Долучаюсь до написання та реалізації проєктів, розробки управлінських політик та процедур, а також допомагаю в підвищені інституційного розвитку громадським організаціям Волині. Саме тут я відчуваю, що ми не набір експертів та менеджерів, а справжня команда, яка працює на спільний результат. В такій атмосфері однодумців я відчуваю себе комфортно і пишаюся спільними напрацюваннями.

Ми реалізовуємо безліч цікавих проєктів, що спрямовані на розвиток громад з використанням інструментів місцевої демократії та на допомогу громадським організаціям у підвищені їх професійності.

Про кожну з ініціатив Волинського Інституту Права можна розповідати багато, але особливої уваги заслуговує Фестиваль думок у Луцьку, що відбувся восени 2019 року. Кожен відвідувач цього дійства міг долучитися до дискусій на різноманітну тематику: поділитися своїми думками та почути інших. Проблеми вирішуються, якщо про них не мовчати, тому можемо вважати Фестиваль думок новим форматом для обговорення суспільно важливих питань. Я щиро рада, що причетна до його організації.

«Чому я займаюся громадською діяльністю?»

Мені надзвичайно приємно та важливо долучатися до розвитку своєї громади та бачити як поступово творяться зміни. Неймовірно втішно бачити небайдужих людей поряд. Людей, в котрих горять очі, які люблять те, що роблять, віддаються улюбленій справі самі та запалюють інших. Приємно відчувати, як маленькими кроками робляться великі зміни. Крім того, для мене громадська діяльність – це також можливість особистого розвитку.

Нові знайомства, цікаві навчання, різноманітні проєкти та івенти – все це змінює, надихає, вдосконалює. Також громадська діяльність цінна тим, що допомагає знайти себе. Саме тут, на мою думку, найбільш комфортні умови, щоб спробувати себе в різноманітній діяльності, приміряти різні “ролі” та, врешті, знайти свою.

«Дії творять зміни. Тому, діймо разом!»

Незабаром буде два роки, як Волинський Інститут Права приєднався до Мережі хабів громадянського суспільства України і працює як хаб для громадських організацій Волині. Для підвищення інституційного розвитку місцевих ГО ми провели 10 воркшопів, куди залучали кращих експертів-тренерів всеукраїнського рівня. Щоразу для обрання тематики воркшопів досліджуємо потреби громадських організацій, а також вплив навчань, які проводимо. Приємно бачити NGO, котрі за цей час вже подружилися, налагодили співпрацю, комунікують, мережуються, розвиваються, реалізують нові проекти.

Щодо організацій-членів Мережі хабів, то це команда професіоналів, де в кожного є чому повчитися. Всі ми – експерти з різних напрямків та різних куточків України, які розвивають громадянське суспільство не на словах, а на ділі. Приємно відчувати, що твоя організація є частинкою цього пулу професіоналів, де кожен робить свій внесок у велику спільну справу.

Дії творять зміни!

Тому, діймо разом!

Автор: адмін
Волинський інститут праваІсторії Мережі
Back To Top