skip to Main Content

В Чернігові відкрилась виставка “Кожен має право знати свої права”

Ми щиро дякуємо всім, хто завітав на виставку «Кожен має право знати свої права», організовану громадською організацією “МАРТ”!

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом Української Гельсінської спілки з прав людини «MART» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» i з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

Експозиція складається з більш ніж 20 інформаційних стендів, які відповідно поділяються на 4 тематичні блоки: «Еволюція прав людини», «Цінності прав людини», «Права дитини» та «Окремі аспекти захисту прав людини». На стендах можна буде знайти трактування певних прав і понять, посилання до європейських та українських законодавчих норм і правових документів, яскраві приклади та ілюстрації порушень прав людини, коментарі дітей, громадських активістів та правозахисників тощо.

Вхід вільний!

Дякуємо нашим друзям Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В.Г. Короленка за можливість репрезентувати мандрівну освітню виставку «Кожен має право знати свої права» широкому загалу!

Захід відбувся в рамках проекту «Створення та інституційний розвиток Мережі хабів громадянського суспільства»

Автор: Людмила Цвєтаєва
МАRТЧернігів
Back To Top