skip to Main Content

У Кропивницькому презентували соціальну гру «Бути жінкою»

Сьогодні, 6 грудня,  кропивничани, мали нагоду в числі перших в Україні зіграти у нову соціальну гру «Бути жінкою». У презентації  взяли участь майже три десятки учасників. Серед них громадські діячі,  психологи, представники поліції та юстиції, журналісти. Всі учасники розділились на групи по 4-6 учасників, щоб зіграти у гру.

«У грі є 8 карток-ролей з описом персонажу і цілей, які вона перед собою ставить. На шляху до досягнення мети всім доведеться долати стереотипи, їм траплятимуться також і позитивні ситуації. У кожної персонажки є своя супер-сила. Таким мчином ця гра дає можливість людині стати у черевики іншої і пройти певну частину її шляху, хоч і по ігровому полю. Це дозволяє якнайкраще  зрозуміти чого вартує жінкам реалізувати власні цілі, –  зазначила організаторка гри у нашому місті, виконавча директорка ГО «Територія успіху» Інга Дуднік. –  Ажіотаж який ми спостерігаємо сьогодні, засвідчує, що навіть дорослі люблять грати. І тому, через гейміфікацію, навіть серйозні проблеми, що досі присутні в суспільстві припрацьовувати набагато швидше і ефективніше.

«Бути жінкою» – це настільна соціальна гра з категорії так званих «серйозних» ігор. За задумом авторів гра «Бути жінкою» має стати доступним та зрозумілим для людей інструментом перевтілення в одну з восьми унікальних героїнь гри. Усі героїні гри мають магічні супер-сили, але потрапляють в ситуації з реального життя, борються за рівні права і будують своє щастя.

« Хоч гра ніби і серйозна, але мені було цікаво і весело уявляти себе в незвичній іншій ролі, проходити місії, – розповідає про учасниця гри, психолог Інга Кузнєцова. – Думаю, що для молоді в 14-16 років, коли ще можна вплинути на формування стереотипів, грати в цю гру ще більш корисно.  Єдине, що я би не пропонувала готових відповідей на проблемні питання з якими стикаються персонажі гри, а пропонувала ці моменти до обговорення. Коли йде проблемний метод навчання, це цікавіше, ніж готові результати».

Гра «Бути жінкою» розповідає про наявні в Україні стереотипи щодо ролі жінки в суспільстві та пропонує гравцям моделі протидії дискримінації.

Гра розроблялась упродовж трьох місяців командою українського благодійного фонду Stabilization Support Services в рамках проекту, що реалізується за фінансової підтримки Українського Жіночого Фонду.

Презентації проводяться в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства», що триває з 25 листопада по 10 грудня

Автор: Ол
16 днів проти насильстваБути жінкоюКропивницькийТериторія успіху
Back To Top