skip to Main Content

Студенти-юристи Рівного дізналися про користь громадської діяльності

Що мотивує людей долучатися до роботи громадських об’єднань? Які форми участі є в громадській діяльності? Як розвивати свою ініціативу? Відповіді на ці та інші питання отримали студенти ВСП «Рівненський коледж» Національного університету біоресурсів і природокористування 7 грудня в Рівному.

Лекції на тему «Громадська діяльність та створення громадського об’єднання: майстер-клас для новачків» їм прочитав та поділився своїм багаторічним досвідом заступник директора з правових питань РОГО «Комітет виборців України» Микола Глотов.

«Люди долучаються до діяльності «третього сектору», бо це їм дає можливість допомагати іншим, реалізувати себе, отримати нові знання, навики, досвід, – розповів молоді Микола Глотов. – Громадська діяльність також допомагає знайти нові знайомства, отримати роботу і взагалі стати своєрідним трампліном для досягнення інших життєвих цілей. Якщо маєте нестримне бажання поліпшити життя у своїй громаді, країні чи навіть світі загалом, тоді це саме для вас».

Розповів Микола Глотов майбутнім юристам і про правові засади створення та діяльності організацій громадянського суспільства. Адже це їм буде корисно знати і з професійної точки зору.

А наостанок студенти дізналися, з яких джерел та як можна залучати ресурси на проектну діяльність громадських організацій. Це і волонтерська праця, і допомога меценатів чи органів влади, і грантові кошти, отримані на конкурсних засадах.

Лекції організовані РОГО «Комітет виборців України» в рамках проекту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій ХАБів», що підтримується ПРООН в Україні в межах Проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Інформаційний відділ РОГО КВУ
активістигромадянське суспільствоКВУмолодьОГСПРООНРівнестуденти
Back To Top