skip to Main Content

У Кропивницькому  напрацювали план спільних дій з протидії і попередження домашнього насильства. ФОТО

Вчора, 12 лютого у Кропивницькому обговорили спільний план роботи щодо протидії домашньому насильству в області.

Зустріч відбулась у форматі  нетворкінгу «Об’єднання зусиль проти насильства» в приміщенні обласного управління юстиції.

«Така зустріч – чудова  нагода зібрати всі зацікавлені сторони, які переймаються проблемою домашнього насильства і високого рівня толерантності до насильства в суспільстві, – зазначила виконавча директорка ГО «Територія успіху» Інга Дуднік. – Має бути широка інформаційна кампанія, просвітницька кампанія, кампанія з підвищення кваліфікації посадових осіб, соціальних працівників, психологів, які мають стосунок до допомоги жертвам насильства в сім’ї. 

В ході зустрічі учасники напрацювали проект спільних заходів, який передбачає проведення спільних інформаційних кампаній, юридичні консультування, тематичні інформаційні сесії та вуличні акції.

«Крім інформаційно-просвітницької кампанії, має бути підвищено ефективність реагування на випадки домашнього насильства, а також на прояви насильства в суспільстві загалом, – наголосила Інга Дуднік. – Тому що приховане від сторонніх очей домашнє насильство, майже ніколи не лишається проблемою окремих людей чи сімей, воно знаходить вихід і у  публічній сфері. Дуже часто, діти, які є жертвами насильства у себе вдома, у  дитячому середовищі стають  агресорами і булять інших дітей. Адже  насильство – це перед усім  порушення особистих кордонів. Коли ці кордони розмиті і у людини немає чіткого розуміння про те, що таке особисті кордони і як їх відстоювати ми маємо випадки булінгу і домашнього насильства»

Інга Дуднік також наголосила, що стратегічною метою всіх запланованих заходів є  збільшення кількості звернень до структур, які відповідають за профілактику, попередження та реагування на домашнє насильство.

Адже згідно з офіційними даними, які озвучили в рамках робочої зустрічі представники обласної юстиції, лише 10% жертв домашньої тиранії звертаються за допомогою і розповідають про свої проблеми

«Ми прагнемо укріпити проактивну позицію у питаннях профілактики і  протидії домашнього насильства, збільшити акцент на реагування,  зменшити рецидивність цього злочину. – резюмувала Інга Дуднік.

Захід організовано  у рамках проекту ГО «Територія успіху» – «Профілактика та запобігання гендерно-обумовленого насильства».

Проект здійснюється  за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Democracy Grants Program of the U.S. Embassy to Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government

Автор: Олена Горобець
КропивницькийСтоп НасильствоТериторія успіху
Back To Top