skip to Main Content

Повага до прав людини має стати основою для розвитку громад

В чотирьох областях стартував проект розвитку місцевих громад на принципах рівності, недискримінації та прозорості.

Експерти та громадські активісти впродовж 10 місяців працюватимуть у 8 територіальних громадах Львівської, Чернігівської, Рівненської та Кропивницької областей. Метою проекту «Розвиток громад, що базується на правах людини» є посилення потенціалу місцевих громад через запровадження практики застосування стандартів прав людини та принципів рівності, недискримінації, інклюзії, прозорості, участі та підзвітності своєї робити. Авторами і розробниками проекту виступили експерти громадської організації «МАРТ» в партнерстві з учасниками Мережі хабів громадянського суспільства – Центром «Жіночі перспективи» (Львів), РОГО «КВУ» (Рівне), «Територія успіху» (Кропивницький).

«Реформа з децентралізації відкрила для громад простір для розвитку самоврядування. Однак відсутність досвіду та тривалої практики використання в роботі місцевого самоврядування принципів та стандартів, які б базувалися на правах людини суттєво ускладнює розвиток громад. Тому ми вирішили через навчання, експертну та фінансову підтримку допомогти запровадити поширені в світі антидискримінаційні практики та принципи, які дозволять громадам стати більш інклюзивними та відкритими», – зазначила Руслана Бурова, виконавча директорка громадської організації «МАРТ».

В рамках проекту плануються заходи з підготовки представників місцевої влади та членів громад до запровадження в своїй практиці стандартів прав людини, проведення навчальних заходів, інформаційних та адвокаційних кампаній. Особлива увага в проекті приділяється заходам, спрямованим на зміцнення потенціалу вразливих груп населення щодо участі в прийнятті рішень, доступу до ресурсів, включенню та посиленню інклюзивних процесів.

Розуміємо права людини

Ініціатива виконується за підтримки проекту Програми розвитку ООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

#МиЗнаємоСвоїПрава в Чернігові
ГО «МАRТ» – громадська організація створена в 1999 році в Чернігові. ГО «МART» – незалежна неполітична неприбуткова організація, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини. Детальніше – https://mart-ngo.org.ua
Автор: адмін
громадаМАRТОТГПРООНЧернігівЧернігівщина
Back To Top