skip to Main Content

Громади шести областей навчатимуться ефективній участі у місцевому самоврядуванні

З квітня стартував проект зі зміцнення спроможності Мережі хабів громадянського суспільства, який навчатиме громади ефективно впливати на розвиток місцевого самоврядування. Проект спрямований на сприяння активному залученню громадян до участі в процесі прийняття важливих для розвитку громади рішень.

Проект передбачає серію навчальних та освітніх заходів, адвокаційні та інформаційні кампанії в регіонах, розвиток вже існуючої мережі громадських організацій та допомогу у створенні нових осередків. Впродовж наступних 10 місяців в рамках проекту будуть проведені заходи для громад Закарпатської, Полтавської, Вінницької, Волинської, Донецької та Київської областей.

«В своїй роботі в рамках Мережі хабів ми стикнулися з тим, що громади часто не мають достатньої інформації та необхідних навичок для відстоювання своїх інтересів та реалізації власного потенціалу. Місцева влада може банально «забути» про інтереси громади, розробляючи важливі для неї заходи та програми. Саме тому виникла ідея з проектом, який надаcть громадам ефективні інструменти захисту власних інтересів та участі у місцевій владі», – зазначила Вікторія Золотухіна, керівник проекту.

Виконавцями проекту є ГО “Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ”, БО “БФ” Центр громадський ініціатив” м. Перечин, ГО “Точка доступу” м. Краматорськ, ГО “Інститут аналітики та адвокації ” м. Полтава, Вінницька обласна правозахисна організація “Джерело надії”, ОМ ГО “Волинський інститут права” м. Луцьк.

Ініціатива виконується за підтримки проекту Програми розвитку ООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Данії. 

 

Автор: адмін
громадагромадянське суспільствоОТГпроектПРООНхаби
Back To Top