skip to Main Content

Креативна боротьба за право голосу (відео)

Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ” запустив в мережі відео, в якому розповідається про історію боротьби за повернення права голосу внутрішньо переміщеним особам. 

На відео є кадри з виступів правозахисниць у Верховній Раді та на міжнародних майданчиках, фото з мітингів під стінами парламентських комітетів та на центральних площах обласних центрів. Координатори адвокаційної кампанії “Кожен голос впливає” показали креативну сторону системної багаторічної роботи, до якої були залучені і регіональні партнери, і правозахисні коаліції, і органи місцевого самоврядування, і міжнародні структури. 

Починаючи з 2015 року відразу кілька правозахисних організацій ведуть боротьбу за повернення внутрішньо переміщеним особам права голосувати на місцевих виборах. Експертами Громадського холдингу “ГРУПА ВПЛИВУ” спільно з Громадянською мережею ОПОРА,  Міжнародною фундацією виборчих систем IFES та правозахисними організаціями було підготовано законодавчі зміни щодо захисту виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян, однак парламент минулого скликання так і не знайшов часу для його розгляду. Новий склад Верховної Ради до кінця 2019 року має розглянути зміни до Виборчого кодексу України, в якому, з врахуванням пропозицій Президента України, буде передбачено механізми реалізації права переселенців та трудових мігрантів брати участь у місцевих виборах. 

«Ми також ілюструємо, що навіть якщо боротьба тривала та виснажлива, завжди знайдеться місце для креативу та радості, що допомагає не опустити руки та дійти до поставленої мети! Цим відео ми також хочемо показати, що наша кампанія триває і ми очікуємо від народних депутатів підтримки рішення, яке нарешті відновить справедливість по відношенню до мільйонів українців, які позбавлені права обирати. Мова йде не тільки про переселенців, а й про трудових мігрантів, які так само не мають права обирати владу в нових громадах, в яких вони живуть, працюють, сплачують податки. Кожен має право на голос», – зазначила Тетяна Дурнєва, виконавча директорка Громадського холдингу “ГРУПА ВПЛИВУ”.

Відео було підготовлено командою Громадського холдингу  “ГРУПА ВПЛИВУ” «ГРУПА ВПЛИВУ».

Автор: адмін
ВПОГрупа впливупереселенці
Back To Top