skip to Main Content

В Корнинській громаді на Рівненщині створять Молодіжну раду та Громадський простір

Активісти Корнинської ОТГ підвищуватимуть рівень участі місцевих жителів у суспільно-політичному житті громади. Таку основну мету вони поставили перед собою, розпочавши реалізацію відповідного проєкту.

Для початку тут планують напрацювати нормативно-правові документи, в яких будуть визначені інструменти для участі громадськості в діяльності Корнинської сільської ради. До цього процесу залучать депутатів сільради.

Одним із таких інструментів участі буде дорадчий орган – Молодіжна рада. Її активісти планують створити вже найближчим часом. Молодіжна рада спільно з місцевою владою розроблять ефективну стратегію із залучення громадськості до процесу прийняття рішень.

Також тут планують створити Громадській простір на базі Будинку культури с. Корнин. Це буде місце для проведення семінарів, зустрічей, громадських обговорень та інших заходів у рамках розробленої стратегії.

Проєкт «Реалізація принципу участі з метою збільшення впливу населення на громадсько-політичне життя Корнинської громади» реалізовуватиме ГО «Центр розвитку самоврядування «Соціум» упродовж грудня 2019 – лютого 2020 року.

Відповідну угоду підписали голова ГО «Центр розвитку самоврядування «Соціум» Олена Музичук та директор РОГО «Комітет виборців України» Олексій Горецький.

Нагадаємо, що ініціативна група Корнинської ОТГ в травні цього року стала переможцем конкурсу на участь у проєкті «Розвиток місцевих громад, що заснований на правах людини». Його на Рівненщині впроваджує РОГО «Комітет виборців України» в рамках проєкту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Інформаційний відділ РОГО КВУ
громадаКВУКорнинська ОТГмолодьРівненщина
Back To Top