skip to Main Content

Ініціатива “Відкритий Уряд”: яких видимих результатів вдалося досягти завдяки її реалізації?

Аналітик Громадського холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ” Юлія Каплан розповіла про це під час презентації у Краматорську Плану дій уряду в рамках реалізації Ініціативи.

“Насправді здобутків дуже багато. Це – електронне декларування доходів державних чиновників, система електронних публічних закупівель Prozoro. Відкриті дані архівів комуністичного режиму – інше досягнення. Можливість подання електронних петицій, електронний доступ до адміністративних послуг. Єдиний портал використання бюджетних коштів, державне фінансування політичних партій, запровадження стандартів прозорості видобувних галузей . Ці результати вже досягнуті сьогодні!”

Стосовно Донецької області, то мешканців цього регіону можуть зацікавити наступні сервіси: “Створення інтерактивної карти забруднених територій мінами та іншими небезпечними предметами. Йдеться про те, що на території Донецької та Луганської областей (на підконтрольній частині) приблизно 7000 км2 це забруднена територія вибухонебезпечними предметами. Від цього страждає 1,5 млн населення – це ті люди, які так чи інакше мешкають поблизу цієї території. За попередніми оцінками щодо окупованої території, там 15000 км2 та 3,8 млн населення, які потрапляють під таку загрозу, під небезпеку. Тому цей пріоритет спрямований на те, щоби створити детальні інтерактивні карти, у якій буде інформація про рівень забруднення, які саме вибухонебезпечні предмети, карта ґрунтів, карта медичних закладів, які знаходяться поблизу (у разі ризиків), також плани з розмінування та плани з використання очищених територій у майбутньому, що там може бути (сільське господарство, підприємництво), для чого потім можуть використовуватись ці території”, – наголосила Юлія Каплан.

“Загальновідомо, що в Україні наразі реалізовується програма Нова українська школа, яка триватиме до 2029 року. Один з її  пріоритетів – перехід на електронне навчання – планується розробити до 2020 року онлайн-ресурс, на якому будуть електронні носії, підручники для середньої школи, тобто всі необхідні матеріали для навчання. Це буде абсолютно безкоштовно, доступно для всіх, хто цього потребує”, – акцентувала під час заходу аналітик.

“Партнерство “Відкритий Уряд” – це ініціатива, яка дає потужний поштовх для розвитку, для розвитку наших громад і той досвід, який ми отримали реалізовуючи наш регіональний проект показав, що дійсно, на місцях дуже багато що зроблено. Звичайно, я закликаю всіх, що це реально, це можливо і зробити життя власної громади кращим за умови, перш за все, бажання. Бажаю вам успіхів в цьому”, – наголосила Юлія Каплан.

За інформацією ГО “Точка доступу”.
Фото Антикризовий медіа-центр

Автор: Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ"
Відкритий урядПартнерство Відкритий уряд
Back To Top