skip to Main Content

Ґендерний портрет міста Львова

26-27 лютого працівниці ГО «Центр «Жіночі перспективи» взяли участь у робочій зустрічі Секції з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків Асоціації міст України (АМУ), на якій презентували дослідження – «Ґендерний портрет міста Львова».

Ґендерний портрет Львова відображає соціально-демографічне становище та показує особливості таких соціальних груп, як жінки і чоловіки. Показники ґендерної статистики
слугують інформаційним джерелом для аналізу та моніторингу стану жінок і чоловіків і допомагають забезпечити включеність принципів ґендерної рівності у подальші розробки місцевих стратегій розвитку та політик.

Порівняльне дослідження підготовлене Центром спільно з Управлінням економіки Департаменту економічного розвитку Львівської міської ради в рамках реалізації ґендерної ініціативи «Підвищення залученості жінок у місцевий економічний розвиток — запорука успішного розвитку міста!» (впровадженої Центром «Жіночі перспективи»).

Реалізація ініціативи стала можлива за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, що підтримало спільну діяльність Асоціації міст України (АМУ) та проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ).

Більше про Проект ПРОМІС – на веб-сайті www.pleddg.org.ua

Забезпечення ґендерної рівності включено до 10 із 17 цілей Національного Плану Дій «Цілі Сталого Розвитку України». Порядок денний зі сталого розвитку 2030 визнає, що права людини відіграють ключову роль у розвитку, а ґендерна рівність є необхідною умовою досягнення Цілей Сталого Розвитку (ЦСР), які особливу увагу зосереджують на вирішенні проблеми нерівності та дискримінації.
Порядок денний зі сталого розвитку 2030 визначає просування ґендерної рівності та розширення
повноважень жінок і дівчат — як самостійну ціль (Ціль №5), а також включає зобов’язання зі збору індикаторів ґендерної рівності інших цілей, дезагрегованих за статтю та віком.

Із самим дослідженням “Ґендерний портрет міста Львова” можна буде ознайомитися згодом на сайті Центру “Жіночі перспективи” www.women.lviv.ua

Автор: Надія Костіна
Back To Top