skip to Main Content

Експерти ГО “Територія успіху” презентували оцінку прозорості бюджетного процесу Новоукраїнської ОТГ

Сьогодні, 29 жовтня, представники ГО «Територія успіху» Інга Дуднік та Євген Гурницький – експерти  Громадського Партнества «За прозорі місцеві бюджети», в ході робочої зустрічі з міським головою Новоукраїнської ОТГ презентували “Оцінку прозорості бюджетного процесу Новоукраїнської ОТГ”.  А також запропонували включити до порядку денного з подальшим розглядом депутатським корпусом на черговій сесії міської ради антикорупційних інструментів (два нормативних акти):

1) Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів
2) Антикорупційна програма заходів

Прозорість бюджету дозволяє громадянському суспільству, розібратись у  складностях та альтернативах  бюджетних рішень і впливати на органи місцевого самоврядування, спільними зусиллями розвиваючи власні громади. 

Дотримання принципу публічності та прозорості  забезпечує довіру громадськості, заохочує до сплати податків, посилює ефективність  громадського контролю над бюджетними коштами.

Проект «Доброчесні громади» реалізується громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!» в рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Комʼюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма USAID DOBRE спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. Програма працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

Автор: Олена Горобець
громадаКіровоградськаОТГпрозорість
Back To Top