skip to Main Content

Відкриття інтерактивної інсталяції «Небезпеку видно не одразу»

1 червня 2018 р. у Вінниці за ініціативи Міжнародної організації з міграції (МОМ) – Агентства ООН з питань міграції у співпраці з Міністерством соціальної політики України та за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації відбулось відкриття інтерактивної інсталяції «Небезпеку видно не одразу». Метою розміщення інсталяції стало привернення уваги громадськості до проблеми жебрацтва серед дітей. Допомогу в створенні інсталяції надало Міністерство міжнародних справ Канади, агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

На вигляд це великий двометровий чорний куб, в одній зі стін якого є невеликий отвір, через який можна побачити силует дитини. Вона сидить сама у темноті та просить допомогу. Проте якщо сфотографувати її на мобільний зі спалахом, за спиною дитини стане видно силует дорослої людини, котра маніпулює дитиною, як маріонеткою. У відкритті інсталяції взяли участь фахівці МОМ Катерина Арданьян та Ірина Мідловець, заступниця Міністра соціальної політики України Наталія Федорович, директорка Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Наталія Заболотна, директорка Вінницької обласної служби у справах дітей Тетяна Дорош, начальник Обласної служби ювенальної превенції Людмила Кузнєцова.


Після офіційного відкриття членами команди ВОПО “Джерело надії” та волонтерами з числа небайдужих вінничан проведено також вуличну акцію “Небезпеку видно не одразу”. Під час акції розповсюджувалася інформація щодо небезпеки проблеми торгівлі людьми, в тому числі примусового дитячого жебрацтва, шляхів уникнення складних ситуацій та інформація щодо видів допомоги, які можуть отримати особи, постраждалі від торгівлі людьми.

Не будьте байдужі, зателефонуйте у поліцію, службу у справах дітей, та на гарячу лінію 527.
#небезпекувиднонеодразу

Автор: Даніель Янова, ВОПО "Джерело надії"
Джерело надії
Back To Top