skip to Main Content

Великі й малі “секрети” децентралізації для ОТГ Луганщини

Завершився інформаційно-просвітницький тур населеними пунктами Луганщини, де найближчої неділі (30 червня) відбудуться перші вибори у об’єднаних територіальних громадах. Тут обиратимуть місцеву владу у 8 ОТГ.

Що таке децентралізація? Якими є функції та повноваження органів місцевого самоврядування, що обираються на місцевих виборах, чим вони відрізняються від «старих» органів? Хто такий староста? Як функціонуватиме місцевий бюджет в нових умовах?..

На ці та інші питання відповідали Ольга Мартиновська з Громадського холдингу «ГРУПА ВПЛИВУ» разом з колегами, представниками інших організацій.

“Одне з питань, на яке ми часто відповідали – чи мають право внутрішньо переміщені особи голосувати на цих виборах? Ні, на жаль, не мають, – відзначає Ольга. – Загалом упродовж чотирьох днів ми провели 10 інформаційних зустрічей в Луганській області й щиро сподіваємося, що люди прийдуть на ці вибори й зроблять усвідомлений вибір на користь розвитку своїх громад”.

Інформаційно-роз’яснювальні зустрічі з виборцями проводяться в рамках проекту «Підтримка належного врядування в місцевих громадах як складової реформи децентралізації» Координатора проектів ОБСЄ в Україні, що виконується у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Проект фінансується Місією Сполучених Штатів Америки до ОБСЄ, Міністерством закордонних справ Королівства Норвегії, Федеративної Республіки Німеччина та Литовської Республіки. На період з 3 по 23 червня заплановано 78 таких зустрічей у громадах 6 областях України.

Автор: Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ"
виборидецентралізаціяЛуганщинаОТГ
Back To Top