skip to Main Content

В Смизькій громаді на Рівненщині залучатимуть вразливі групи населення до активного громадського життя

Залучити вразливі групи населення до процесів прийняття рішень у громаді намагатимуться у Смизькій ОТГ Дубенського району. Місцеві активісти реалізовуватимуть проект, який допоможе, перш за все, жінкам, людям з інвалідністю, членам їх родин, молоді стати членами дорадчих органів, брати участь у громадських радах, відстоювати інтереси соціально незахищених верств населення.

Мешканці громади, зокрема, намагатимуться підвищити рівень толерантного ставлення до дітей та молоді з інвалідністю. Для цього вони створять публічний простір «Послухай – почуй!» на базі Смизької центральної бібліотеки та комунікаційний майданчик для спілкування таких дітей з однолітками. Проведення спільних культурних та спортивних подій допоможе залучити батьків та дітей з інвалідністю, молоді та жінок до діалогу.

До реалізації проекту також залучатимуть представників місцевої влади. Активісти планують провести адвокаційну кампанію, спрямовану на затвердження цільових програм підтримки вразливих груп населення Смизької ОТГ.

Проект «Залучення вразливих груп населення Смизької ОТГ до прийняття рішень на місцевому рівні та активного громадського життя» реалізовуватиме ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН». Його планують реалізовувати впродовж листопада 2019 – лютого 2020 року.

Відповідну угоду днями підписали голова ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН» Вікторія Костюк та директор РОГО «Комітет виборців України» Олексій Горецький.

Нагадаємо, що ініціативна група Смизької ОТГ в травні цього року стала переможцем конкурсу на участь у проекті «Розвиток місцевих громад, що заснований на правах людини». Його на Рівненщині впроваджує РОГО «Комітет виборців України» в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Інформаційний відділ РОГО КВУ
громададітиКВУмолодьОТГправа людиниПРООНСмига
Back To Top