skip to Main Content

В Чернігові з’явилась Алея прав людини

23 травня мешканці міста та активісти громадських організацій Еко Місто та «МАRТ» заснували в Березовому гаю першу в Україні Алею прав людини.

Права людини подібні до природи, тому що їх не можна зневажити; та до духу, тому що їх неможливо зруйнувати. Вони подібні до доброти, правди і справедливості: вони пропонують нам повагу і вимагають від нас ставитися з повагою до інших.

Серед висаджених восьми молодих катальп, які символізують основоположні людські цінності, є Дерево Гідності, Дерево Толерантності, Дерево Рівності, Дерево Свободи, Дерево Миру, Дерево Демократії, Дерево Солідарності та Дерево Справедливості.

Організатори сподіваються, що Алея стане не тільки родзинкою Березового гаю, який набуває все більшої популярності серед чернігівців та гостей міста, а й на те, що такий незвичайний спосіб підняти важливу для суспільства тему надихне людей більше дізнаватися про свої права та захищати їх.

Захід реалізовано у рамках проекту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій ХАБів», який реалізує Громадська організація МАRТ за фінансової підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Автор: Людмила Цвєтаєва
Алея прав людиниправозахисникиЧернігівЧернігівщина
Back To Top