skip to Main Content

Український досвід їде до Азербайджану

За практичним досвідом до Житомира 19 вересня 2018 року приїхали дипломати із американського посольства, причому одразу із двох: Посольства США в Україні та Посольства США в Азербайджані.

Основна мета зустрічі – вивчити досвід реалізації Програми малих стипендій з вивчення англійської мови “ACCESS” («English Access Microscholarship Program») у Житомирі, яка розпочала роботу восени 2017 року. Учасники програми учні від 13 до 15 років (з малозабезпечених родин, в т.ч. родин, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти учасників АТО, ВПО, тощо). Невдовзі подібна програма маєм запрацювати у малих містах в Азербайджані.

Візит дипломатів розпочався із робочої зустрічі із партнерами та виконавцями програми “Access” у Житомирі – МГО “Сучасний Формат” та викладачами програми – Оленою Рябушенко і Крістіною Любенко.

 Учасники зустрічі обговорили хід виконання програми у Житомирі, основні досягення програми, технічні моменти із організації навчального процесу тощо.

Символічно, що зустріч відбувалася у центрі “Вікно в Америку” (Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека імені О.Ольжича – постійний партнер програми Access).

Після робочої зустрічі гості відвідали “відкрите заняття” слухачів програми Access. Захід розпочав Джон Сілвер – Аташе з питань викладання англійської мови Посольства США в Україні і розпочав він його зі знайомства у формі комунікативної мовленнєвої зарядки. Одразу відчувається, що пан Сільвер має величезний досвід роботи із молоддю, він буквально із перших секунд знайшов “ключик” до юних слухачів.

Цього разу тема заняття мала назву – “Сучасні шукачі скарбів”, викладач – Олена Рябушенко. Слухачі програми вчилися за допомогою спеціальної гри визначати геолокацію певних об’єктів.

Довідка: Програма малих степендій із англійської мови ACCESS втілюється у Житомирській області Молодіжною громадськю організацією “Сучасний Формат” у співпраці із Project Harmony Inc. за підтримки Посольства США в Україні.

Автор: Жанна Соловйова
#СучаснийХабСучасний Формат
Back To Top