skip to Main Content

Партнерство «Відкритий Уряд» – результати й перспективи співпраці влади та громадянського суспільства

Сьогодні, 6 вересня у Львові розпочав роботу Регіональний Форум під назвою “Ініціатива «Партнерство “Відкритий Уряд” – план дій на 2018-2020 рр.”

Понад 80 осіб – представники організацій громадянського суспільства та державних органів влади, профільні експерти і представники ЗМІ з Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Хмельницької областей під час роботи Форуму:

  • дізналися про пріоритетні напрямки реалізації ініціативи «Партнерства «Відкритий Уряд» (ПВУ), що вже впроваджені в Україні;
  • ознайомилися із заходами, що планується реалізовувати у 2018 -2020 рр.;
  • напрацювали рекомендації щодо поліпшення користування інструментами Відкритого Уряду на місцях.

“Уряд України та громадянське суспільство можуть створювати ефективні партнерські відносини, застосовуючи сучасні технології, щоб якнайкраще обслуговувати громадян. Ми заохочуємо організації громадянського суспільства та державні органи влади спільно співпрацювати над реалізацією Плану дій щодо Партнерства «Відкритий Уряд» на 2018-2020 роки”, – наголосив радник Програми розвитку ООН та керівник проектів у сфері демократичного врядуванняМаркус Бранд.

Більше 80 громадянських активістів, державних службовців органів місцевого самоврядування та журналістів дізналися про завдання в рамках Плану дій та обговорили, як покращити використання інструментів ПВУ на місцевому рівні.

Україна долучилася до ініціативи Партнерство «Відкритий Уряд» у 2011 році. Нещодавно Уряд України затвердив 4-й План дій щодо Партнерства «Відкритий Уряд» на 2018-2020 роки після тісних консультацій з громадянським суспільством. Вперше ключові зобов’язання ПВУ узгоджено з Цілями сталого розвитку.

Довідково:

Форум організовують ГО «Центр «Жіночі перспективи» в рамках проекту «Партнерство «Відкритий Уряд» – кроки назустріч співпраці» в контексті Проекту «Прозорість і доброчесність публічного сектору» за фінансової підтримки Програми розвитку ООН у партнерстві з ОМГО «Волинський Інститут Права» (м.Луцьк), Благодійним фондом «Центр громадських ініціатив» (м. Перечин) та ГО «Подільська правова ліга» (м.Хмельницький).

Захід відбувається у рамках реалізації проектів демократичного врядування Програми розвитку Організацій Об’єднаних Націй за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Надія Костіна
Back To Top