skip to Main Content

Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск» оголошує про початок пілотного проєкту «Школа безпеки громадських активістів»

Мета проєкту: підвищити спроможність не менш 20 ОГС Дніпропетровської області передбачувати ризики, які пов’язані з правозахисною діяльністю, та знаходити правильні рішення і дії виходу з кризових ситуацій шляхом навчання їх представників у «Школі безпеки громадського активіста».

Проект реалізується у співпраці з ГО «МАРТ» та Освітнім домом прав людини в Чернігові за підтримки  Human Rights House Foundation.

До участі у проєкті запрошуються громадські активісти Дніпропетровської області, які зазнають або потенційно можуть зазнати утисків та нападів через свою громадську діяльність, займаючись просуванням демократичних реформ на місцевому рівні за наступними напрямками: боротьба з корупцією, моніторинг та контроль  діяльності влади, охорона навколишнього середовища, захист прав незахищених категорій населення тощо.

Для досягнення мети передбачається  надання учасникам проєкту знань та навичок за наступними блоками освітньої програми:

  • Юридичний захист
  • Кібербезпека
  • Взаємодія з органами влади
  • Безпека в кризових ситуаціях
  • Безпечні комунікації.

Навчання буде проводитися за допомогою тренінгів, майстер-класів, консультування, інформаційного супроводження.

Тренінги проводять:

  • «Стандарти захисту прав правозахисників та активістів. Свобода вираження поглядів у місцевому активізмі» – Руслана Бурова, ГО «МАРТ» – експерт, консультант, тренер у сфері прав людини, підходу до розвитку, що заснований на правах людини, адвокації, громадянської освіти.
  • «Основи кібербезпеки» – Генрі Дем’янович – експерт, консультант, тренер з інформаційної та фізичної безпеки організацій та правозахисників.
  • «Основи безпеки для правозахисників та громадських активістів» – Олександра Делеменчук – експерт, консультант, тренер з питань безпеки, консультант з міжнародної адвокації при Українській Гельсінській спілці з прав людини.
  • «Основи конструктивної комунікації. Внутрішня комунікація в організаціях та коаліціях», Наталія Стаднічук, ГО «Тамариск» –  експерт, консультант, тренер з питань проектного менеджменту, розвитку організацій громадянського суспільства та ефективних комунікацій; практикуючий персональний коуч,

Майстер-класи проводить Олексій Літвінов, ГО «Інститут громадської експертизи» – експерт, консультант, тренер з питань громадської експертизи та моніторингу діяльності органів місцевого самоврядування, кандидат наук з державного управління:

  • «Безпека адвокаційної діяльності»
  • «Деструктивна та конструктивна співпраця між владою та громадськістю»
  • «Безпекові аспекти громадської експертизи діяльності органів влади»
  • «Безпечна співпраця з контролюючими органами та силовими структурами».

Консультації з правових питань – Дмитро Науменко, юрист приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в м. Чернігів.

У зв’язку з епідемією коронавіруса COVID-19 і продовженням карантину в Україні, план діяльності за проектом  адаптований під реальні умови. Програма Школи проводиться у комбінованому форматі: online + offline. Більшість заходів (перша зустріч,  4 тренінги і 4 майстер-класи) запланована в online форматі. Тренінг з комунікацій та заключна зустріч мають бути проведені offline.

Як буде проходити навчання?

  • Online-модулі будуть проводитися у кімнаті Zoom. Для участі у практичних заняттях знадобиться комп’ютер, гарнітура та стійкий доступ до мережі Інтернет.
  • Тривалість занять. Програма 4-х тренінгів поділена на модулі по 3 години.
  • Останній тренінг та заключна зустріч будуть проводитися офлайн у м. Дніпро. Учасники заходів забезпечуються матеріалами, харчуванням (кава-паузи, обід). Проживання у готелі та компенсація вартості проїзду надається для учасників з інших міст та селищ.

Тривалість проекту: березень – жовтень 2021 р.

Будь ласка, для участі у конкурсі заповніть анкету до 23:59  22 березня 2021 р. за посиланням:
https://forms.gle/B9uqWGRvghgkHW1JA

Результати конкурсу будуть підведені 24 березня 2021 р.

За додатковою інформацією можна звертатися на електронну пошту: tamarisk.org.ua@gmail.com

Контактна особа – Ольга Шрейдер (0993184245, Viber) з 10:00 до 17:00.

Автор: Тамариск
Back To Top