skip to Main Content

В Дніпрі розробляли механізми впровадження в Україні можливості фінансування громадянами діяльності громадських організацій

20 червня 2018 року в місті Дніпро пройшла стратегічна сесія, присвячена розробці законопроекту «Про громадську користь та волонтерську діяльність».

Організатори заходу: громадська організація «Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск».

Участь у сесії взяли представники більше 70 організацій громадянського суспільства, журналісти, експерти з питань фінансів, юриспруденції та аудиту.

Метою стратегічної сесії було обговорення кращого світового досвіду та напрацювання пропозицій щодо законодавчого закріплення права кожного громадянина перераховувати від 1 до 2% свого податку з доходів (які і так платять) фізичних осіб на фінансування діяльності певних інституцій громадянського суспільства (громадських організацій, волонтерських груп, благодійних фондів, асоціацій та інших об’єднань громадян).

Впровадження такого механізму дозволить забезпечити фінансову стійкість громадських організацій і сприятиме більшій їх спрямованості на вирішення суспільно корисних завдань їхніх цільових груп.

Автор: Центр підтримки громадських і культурних ініціатив "Тамариск"
громадські організаціїгромадянське суспільствоДніпро
Back To Top