skip to Main Content

Сортувати сміття – важливо та корисно для навколишнього середовища!

14 червня ГО “Агентство економічного розвитку” організувало показовий візит для учасників міського конкурсу серед шкіл “Життя без сміття” на об’єкти сміттєвого полігону міста Вознесенськ та сортувальне виробництво підприємства “ТРІО”.
Перша частина заходу включала в себе відвідування сміттєвого полігону. Для того, щоб детально розповісти цікаві факти про полігон, було запрошено представника комунального підприємства ” Санітарна очистка міста”. Так еко-активісти дізналися, що площа сміттєвого полігону складає близько 12 га площі, він працює з 1958 року, а висота насипів сміття у деяких місцях складає 8 метрів, що дорівнює висоті двоповерхового будинку. Також представник КП «СОМ» розповів про проблем горіння сміття та про наслідки таких пожеж.

Після сміттєвого полігону діти завітали на виробничі потужності сортувального виробництво “ТРІО”. Тут діти могли побачити, як саме сортується сміття, який вид сміття є найціннішим та скільки тон сміття перероблює Вознесенськ. Як раз в момент візиту, на підприємстві пресували макулатуру, що дуже сподобалося дітям.
Даний візит носив інформаційний характер та був спрямований на демонстрацію, того до чого приводить неправильне поводження з сміттєвими відходами.

Захід проводився в рамках «Тижня сталої енергії». Європейський тиждень сталої енергії – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на поліпшення енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії. Також вона сприяє поширенню найкращих практик, надихає на нові ідеї та об’єднує задля цілей, що пов’язані зі зміною клімату.

Автор: voznesensk
Back To Top