skip to Main Content

Провели “Змістовні посиденьки” про важливість публічного звітування

За нашим змістовним кавуванням учасники зустрічі говорили з Іриною Гайдучик про публічне звітування: як зробити так, щоб вам довіряли.
Ця тема актуальна для громадських і благодійних організацій, а також волонтерів.
«Прозорість і звітність – це місток довіри між організаціями та людьми. Ми намагаємося навчити людей не боятися влади, а владу – розуміти людей», – зазначила експертка.
Під час діалогу ділилися як стати особливими, бути не схожими на інших. Як вийти із зони комфорту. Адже нічого не робити, тобто не звітувати, – найпростіший спосіб.
Ірина поділилася досвідом Волинського Інституту Права у проведенні одиночного та спільного з іншими громадськими організаціями публічного звітування.
Волонтери, благодійні фонди та громадські організації мають розповідати на що вони отримали фінансування і як його витратили, яких змін завдяки цьому досягли на рівні вулиці, села, міста, громади.
«Звіт необхідний не заради звіту, не лише для донорів. Він потрібен нам, щоб оцінити, що ми зробили. Звіт дає нам можливість залучити нових прихильників, нових донорів і партнерів», – наголосила Ірина Гайдучик.
Онлайн посиденьки організовує Громадська спілка «Мережа хабів громадянського суспільства України» за підтримки НУО “Сучасний Формат” у рамках проєкту «Голоси громад в умовах війни», що фінансується National Endowment for Democracy.
Автор: olbortn
Back To Top