skip to Main Content

Проміжні підсумки адвокаційної кампанії щодо виборчих прав ВПО і плани на майбутнє

Громадський холдингГРУПА ВПЛИВУ” провів зустріч з регіональними партнерами – активістами й представниками громадських організацій.

Обговорювали проміжні підсумки адвокаційної кампанії на підтримку законопроекту №6240 про виборчі права переселенців та інших мобільних в межах країни громадян, а також напрацьовували плани на майбутнє.

Наша неформальна коаліція насправді має чим похвалитися! Головні спільні досягнення за попередні 8-10 місяців:
– проведення десятків різноманітних заходів на київському та регіональних рівнях, завданням яких було – привернути увагу до факту політичної дискримінації 1,5 млн. переселенців;
– рішення місцевих органів самоврядування на підтримку виборчих прав ВПО. З відповідними листами до ВР, нагадаємо, зверталися Вінницька, Ужгородська, Маріупольська, Криворізька, Херсонська, Коростенська, Добропільська міські ради та Шосткинська районна ради.
– внесення законопроекту №6240 до порядку денного Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя. І нехай до розгляду цього питання справа поки що не дійшла, ми переконані, що найближчим часом комітет ухвалить принципове рішення.
– поступове розширення партнерської мережі.

Учасники зустрічі докладно проаналізували не лише здобутки, але й проблемні явища, які існують в деяких регіонах: закритість влади, її пасивність та небажання виявляти ініціативність щодо захисту прав громадян, які постраждали внаслідок конфлікту на Сході України.

Також ми визначилися із пріоритетами та планами. Поточне завдання №1 на найближчий період – мобілізувати внутрішньо переміщених осіб на участь у президентських виборах, донести до якомога ширших кіл інформацію про такі процедурні моменти, коли, наприклад, слід писати заяву щодо тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси, куди її подавати, де шукати адреси тощо.

Далі буде!

Автор: Громадський холдинг ГРУПА ВПЛИВУ
адвокаційний форум
Back To Top