skip to Main Content

Проект ПРООН допомагає громадам створювати власні юридичні установи

З травня цього року у восьми громадах Хмельницької, Житомирської, Вінницької та Полтавської областей реалізується проект з підвищення рівня доступу громадян до правосуддя.

Мета проекту – допомогти громадам залучити до надання правової допомоги приватних юристів або створити власні юридичні установи, куди б мешканці могли звернутися по правову допомогу.

Відповідно до чинного законодавства кожна об’єднана територіальна громада має право створити спеціальну установу або залучити юридичних осіб приватного права для забезпечення доступу громадян до правосуддя.

«В Україні діє державна система безоплатної правової допомоги, яка фінансується коштом державного бюджету. Кожен мешканець міста може звернутися у відповідний центр безоплатної правової допомоги. Однак мешканцям громад, особливо в сільській місцевості, отримати таку допомогу значно важче, хоча законодавство передбачає таку можливість. Саме тому наш проект спрямований на роз’яснення громадам потреби у створені умов для отримання мешканцями такої допомоги», – зазначає Анастасія Площинська координаторка проекту від ГО “Подiльська правова лiга”

Долучитися до проекту та отримати більше інформації можна звернувшись до podil.liga@gmail.com.

Виконавці проекту – члени Мережі хабів громадянського суспільства України: ГО «Подільська правова ліга», ВОПО «Джерело надії», НУО «Сучасний формат», ГО «Інститут аналітики та адвокації».

Ініціатива виконується за підтримки проекту Програми розвитку ООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

 

Автор: адмін
громадагромадянське суспільствоправа людини
Back To Top