skip to Main Content

Про успішну співпрацю Смизької ОТГ та ГО “МАРТ”

Про результати успішної співпраці з громадською організацією МАРТ розповідають учасники проекту зі Смизької громади:

«Історія молодіжної ради розпочалася в Чернігові!

У 2018 році у проекті «Забезпечення участі у прийнятті рішень на місцевому рівні» від Громадська організація МАRТ взяли участь активісти з Донецької, Кіровоградської, Київської, Рівненської та Чернівецької областей. Рівненщину представила Смизька ОТГ, яка протягом року посилювала спроможність громадськості щодо прав людини для ефективного використання процедур впливу на вирішення проблем, що становлять суспільний інтерес на місцевому рівні.

Світ – це велике дзеркало і кожен з нас бачить там своє відображення. Отже, вибір теж за нами – який світ споглядати). А ще краще – не просто споглядати, а активно змінювати реальність, яку ми бачимо перед собою, починаючи із самих себе.

Учасники проекту моделювали ситуацію, яка є актуальною у кожній громаді щодо залучення молоді до громадського та політичного життя на місцевому рівні, а також спроектували бачення бажаного майбутнього, що дозволить створити сприятливі умови для розвитку людського капіталу та вирішувати нагальні проблеми із врахуванням думки широких верств населення.

5 молодих активістів від 18 до 35 років пройшли підготовку у галузі прав людини, оволоділи інструментами впливу на місцеву владу та засобами комунікації і взаємодії. Довелося проводити тривалу адвокаційну кампанію щодо необхідності створення Молодіжної ради як дорадчого органу Смизької ОТГ, а також як важливий елемент молодіжної політики на місцевому рівні. Ми вчилися як працювати разом, так і розповідати про свою діяльність іншим, щоб переконати про дієвість громадськості та можливість впливати на владу».

Довідково:
Проект «Забезпечення участі у прийнятті рішень на місцевому рівні» реалізується в рамках проекту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

 

Автор: Дмитро Науменко
Back To Top