skip to Main Content

Представники громадської організації МАРТ взяли участь у конференції «Цілі сталого розвитку та Чернігівщина: локальні рішення глобальних проблем»

Сьогодні представники громадської організації МАРТ взяли участь у конференції «Цілі сталого розвитку та Чернігівщина: локальні рішення глобальних проблем» організовану регіональним координатором ПРООН з досягнення цілей сталого розвитку в Чернігівській області Ніною Подколзіною.

Мета проведення конференції – визначення пріоритетних напрямків та механізмів подальшої співпраці органів влади, об’єднаних громад, науковців, бізнесу та громадськості щодо адаптації розвитку Чернігівської області до актуальних питань розвитку України в контексті глобальних Цілей Сталого Розвитку ООН.

На що необхідно звертати увагу під час розробки та планування програм розвитку в громадах, говорила під час свого виступу в панельній дискусії «ЦСР і громадянське суспільство» виконавча директорка ГО «МАРТ» Руслана Бурова: «Розвиток вимірюється не економічними параметрами та показниками, а мірою свободи людини, повагою до людської гідності та рівними можливостями брати участь в політичних, соціально-економічних та культурних процесах, при яких можуть бути повністю реалізовані права людини та основні свободи».

На заході були присутні та активно брали участь у дискусійних панелях представники Чернігівської обласної адміністрації, Чернігівської обласної ради, районних державних адміністрацій, ОТГ області, громадських організації, ВУЗів та ЗМІ.

Під час конференції було обговорено загальнодержавні та регіональні пріоритети Цілей Сталого Розвитку ООН, напрями та механізми подальшої співпраці органів місцевої влади, науковців, бізнесу та громадськості для досягнення ЦСР. Представники ОТГ області поділилися досвідом та кращими практиками сталого розвитку своїх громад.

 

Довідково

25.09.2015 в Нью-Йорку 193 держави-члени ООН одностайно прийняли новий Порядок денний у сфері сталого розвитку на період 2015 – 2030, сміливу глобальну програму викорінення бідності і забезпечення сталого майбутнього – 17 ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ. Нова ера вимагає нового бачення стратегії розвитку і нових, більш швидких та ефективних механізмів реагування на виклики та загрози.

За ініціативи Уряду України та за сприяння системи ООН в Україні було розроблено Національну доповідь «Цілі Сталого Розвитку: Україна», яка надає бачення орієнтирів досягнення Україною Цілей Сталого Розвитку (ЦСР). У доповіді наведено результати адаптації 17 глобальних ЦСР з урахуванням специфіки національного розвитку.

 

Автор: Дмитро Науменко
ГО МАРТ
Back To Top