skip to Main Content

Громади Рівненщини хочуть спільно вирішувати безпекові проблеми

Проблеми зі сміттям, низькою якістю доріг, вуличного освітлення та інші пробуватимуть спільно вирішувати 8 ОТГ Рівненської області, які є учасниками проекту «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівненщини».

Таких домовленостей досягнули за результатами березневих зустрічей представників громад та фахівців РОГО «Комітет виборців України».

Впродовж 3, 4 і 13 березня під час виїздів експерти презентували прийняті в рамках проекту місцевими радами і головами правові акти, направлені на створення умов для забезпечення безпеки людини, її здоров’я і майна на території цих громад.

Як виявилося, пріоритетні безпекові проблеми, переважно, є однаковими в більшості ОТГ.

Так, у Привільненській громаді першочерговими назвали питання збору та сортування сміття, встановлення відеоспостереження, залучення молоді до реалізації безпекових просвітницьких і навчальних заходів у сфері громадської та екологічної безпеки.

В Боремельській ОТГ зацікавлені в облаштуванні відеоспостереження, дорожньої інфраструктури (в т.ч. вуличного освітлення), безпечного облаштування місць масового відпочинку. Цікавлять також проекти з організації збору та сортування сміття.

Такі ж проблеми, як у Боремельській громаді, зацікавлені вирішити в себе мешканці Демидівської, Смизької та Локницької ОТГ. Але в Демидівській, крім цього, актуальним є також облаштування захисних споруд із закупівлею необхідного інвентарю та поліпшення безпеки в місцях масового відпочинку людей.

У Бугринській ОТГ теж хочуть знайти фінансування на облаштування відеоспостереження, дорожньої інфраструктури, вуличного освітлення, організації роздільного збору та сортування сміття.

Пріоритетними для своєї громади назвали питання встановлення відеоспостереження, збору та сортування сміття і мешканці Держаненської ОТГ.

У Клесівській громаді, крім відеоспостереження, хочуть ще купити пожежний автомобіль з більшою ємністю цистерн.

«За результатами цих зустрічей ми домовилися, що допомагатимемо громадам шукати донорську підтримку та готувати спільну з іншими ОТГ Рівненщини заявку на фінансування проекту, що передбачатиме вирішення окремих безпекових питань, які є спільними для кількох громад», – сказала керівник проекту Тетяна Кушнірук.

На цих зустрічах також презентували буклети «Територія безпеки». В них мешканці кожної з громад зможуть знайти актуальну інформацію про те, куди звертатися у випадку виявлення чи виникнення певних типових загроз і небезпек.

Проект «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівненщини» з початку 2018 року реалізовує РОГО «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Автор: Інформаційний відділ РОГО КВУ
безпекагромадаКВУОТГРівненщина
Back To Top