skip to Main Content

Партнерство “Відкритий уряд”: у регіонах відбулися презентації пріоритетів Плану дій Уряду на 2018-20 роки

У регіонах України відбулися презентації 17 нових пріоритетів Плану дій Уряду на 2018-20 рр. в рамках ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд”.

Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ” спільно з регіональними партнерами, разом з представниками організацій-учасниць Мережі хабів громадянського суспільства за підтримки ПРООН та Міністерства закордонних справ Данії провели чотири таких заходи у Полтаві, Чернігові, Кропивницькому та Вінниці.

Партнерство “Відкритий Уряд” – багатостороння міжнародна ініціатива, яка покликана об’єднати зусилля урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян.

Внаслідок реалізації цієї ініціативи в Україні у попередні роки здійснено чимало суттєвих реформ – електронні декларації для державних службовців, можливість подання електронних петицій, державне фінансування політичних партій, система електронних публічних закупівель ProZorro, доступ до відкритих даних та архівів комуністичного режиму, Єдиний веб-портал використання бюджетних коштів та низку інших.

Під час презентації у Чернігові до неї долучилися представники Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області: В’ячеслав Хардіков та Ігор Бондарев.

Вони, зокрема, розповідали про запровадження пріоритетів за виконання яких відповідальне Міністерство юстиції, а саме: “Впровадження відкритих стандартів роботи системи електронних торгів арештованим майном” та “Запровадження механізму верифікації інформації про кінцевих бенефіціарних власників”.

У Вінниці учасники презентації, де також були представники органів місцевої влади, наголошували на потребі активної взаємодії між урядовими структурами та громадянським суспільством.

“Департамент активно долучиться до розробки місцевих планів дій із впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий Уряд” та у межах компетенції надасть всю необхідну допомогу”, – відзначила директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк.

У Полтаві під час презентації також були оприлюднені 17 пріоритетів Плану дій Уряду: забезпечити вільний доступ громадськості до екологічної інформації та екологічних перспектив держави; створити електронний реєстр природних ресурсів та карту територій, забруднених вибухонебезпечними предметами; покращити рівень прозорості конкурсів на отримання державного фінансування та посилити контроль за закупівлями через систему «Prozorro»; забезпечити вільний доступ до інформації про будівництво інфраструктурних об’єктів тощо.

Як відзначила під час презентації у Кропивницькому Інга Дуднік, “усі пріоритети ми разом маємо втілити в життя…”

Нагадаємо, Партнерство “Відкритий Уряд” – багатостороння міжнародна ініціатива, яка покликана об’єднати зусилля урядів та громадянського суспільства для створення позитивних змін у житті громадян. Ініціатива започаткована у вересні 2011 року керівниками 9 організацій громадянського суспільства та 8 урядів (Бразилія, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південна Африка, Великобританія та США). Станом на сьогодні до Ініціативи приєдналися понад 75 країн та 25 субнаціональних урядів. Україна приєдналась до Ініціативи Партнерство “Відкритий Уряд” в 2011 році. За цей час спільно з громадянською суспільством реалізовано 3 дворічні плани дій. Внаслідок впровадження цієї Ініціативи в Україні ми вже маємо наступні важливі результати, серед яких електронні декларації для державних службовців, можливість подання електронних петицій, державне фінансування політичних партій, систему електронних публічних закупівель “ProZorro”, доступ до відкритих даних та архівів комуністичного режиму, Єдиний веб-портал використання бюджетних коштів та низку інших.

Докладний опис урядових 17 пріоритетів на 2018-20 роки– у брошурі.

Автор: Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ"
Відкритий урядПартнерство Відкритий уряд
Back To Top