skip to Main Content

Активісти Рівненщини вчилися шукати ресурси на свої ініціативи

Якщо дуже захотіти, то завжди можна знайти ресурси для втілення свого проекту! Ця фраза стала ключовою під час тренінгу «Фандрейзинг для ОГС, або де брати ресурси для реалізації ідеї». Його 30 січня в Рівному для активістів провели представники РОГО «Комітет виборців України».

На заході його учасники дізналися, що таке фандрейзинг, його ролі та цілі. Адже, як виявилося, не всі повністю розуміли значення цього поняття. Також визначили спільні та відмінні риси між благодійністю, спонсорством, меценатством та філантропією.

«Серед основних інструментів фандрейзингу можна назвати благодійні концерти, аукціони, лотереї, фестивалі, розсилку листів, збір пожертв за допомогою благодійних скриньок, – радила Жанна Соловйова, громадська діячка, голова правління МГО «Сучасний Формат» та Фонду громади Житомира, бізнес-тренерка. – При цьому варто не забувати й обов’язково використовувати особисте спілкування з тими, хто може дати вам кошти або самим стати ресурсом для реалізації вашої ідеї».

Особливе зацікавлення викликала рольова ділова гра «Чотири звернення про фінансову допомогу». Учасники тренінгу розділилися на чотири групи: донорів та активістів, які подавали 3 різні проекти. Таким чином, в ході практичної гри учасники навчання дізнавалися, що потрібно робити, щоб отримувати фінансування на свої ідеї, а що ні.

Жанна Соловйова має успішний багаторічний, понад 10 років, практичний досвід проектного менеджменту та фандрейзингової діяльності. За роки роботи разом із командою однодумців реалізувала понад 40 соціально значимих проектів та програм у Житомирській області та в інших регіонах України. Тож цим досвідом вона впродовж усього дня ділилася з активістами Рівненщини. В свою чергу, вони також розповідали про свої цікаві кейси.

«Головне, пам’ятати, що немає якогось універсального рецепту успішного залучення ресурсів на всі проекти. Те, що спрацювало в одних людей у їхніх ситуаціях, не завжди може спрацювати в інших. Тому старайтеся використовувати свою індивідуальну креативність. Це майже завжди дасть позитивний результат», – зазначила тренерка.

«Сподобалася манера викладу матеріалу у формі гри від тренерки. Вразили й учасники – дуже жива та цілеспрямована публіка! З такими можна справи робити. Енергії, як у Рівненської атомки!», – поділився враженнями після заходу один з його учасників Геннадій Нікіша, з ГО «Всеукраїнське об’єднання вимушено переміщених осіб «Україна – моя сім’я».

Тренінг організований РОГО «Комітет виборців України» в рамках проекту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій ХАБів», що підтримується ПРООН в Україні в межах Проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Інформаційний відділ РОГО КВУ
активістиКВУОГСоргрозвитокПРООНРівнетренінгфандрейзинг
Back To Top