skip to Main Content

Невідомі напали на правозахисника Євгена Гурницького

Вчора, 28 січня стало відомо, що напередодні пізно ввечері, на нашого колегу, відомого правозахисника, юриста, а від недавна ще й омбутсмена з виборчих прав Євгена Гурницького здійснено напад.

«Вчора у під’їзді будинку де я мешкаю, відносно мене скоєно напад. Невідомі особи назвали мене по імені, я відгукнувся і потім мені завдали ушкодження в області правого ока. Невідомі особи втекли з місця події і не взяли жодну з моїх особистих речей.

Цей випадок пов’язую з професійною діяльністю, оскільки останнім часом я фіксую порушення виборчого законодавства на території Кіровоградської області», – зазначив Євген Гурницький

Виконавчий директор ГО «Територія успіху» Інга Дуднік заявила про неприпустимість переслідування правозахисників та закликала правоохоронні органи розслідувати цей випадок максимально ретельно і швидко:

“Щоб винні понесли покарання, щоб у нашому місті і області атмосфера страху і небезпеки за громадянську позицію і діяльність не мала шансу укоренитись.

Попереду у всіх нас важкий і напружений період – вибори Президента України, парламентські і місцеві вибори. Якщо ще на початку першої з цих трьох виборчих кампаній, маємо такі тривожні сигнали, то важко навіть уявити, які загрози можуть на нас чекати у найближчому майбутньому.

Тому кожен, хто не згоден боятись і миритись з беззаконням, мусить сьогодні виступити проти залякування громадських діячів.”

Автор: Олена Горобець
КропивницькийТериторія успіху
Back To Top