skip to Main Content

«Level up» для громадських організацій під час тренінгу «Менеджмент соціальних проектів»

З 22 по 24 січня у Дніпрі в Центрі підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск» представники громадянського суспільства навчались під час тренінгу «Менеджмент соціальних проектів».

Що таке менеджмент і для чого він необхідний? Мабуть, багато громадських діячів задавали собі це питання, але з скільки з них знаходило відповіді… Менеджмент – основа управління процесами. Як управління процесом, пов’язане з реалізацією соціальних проектів? В основі будь-якого успішного проекту лежить ідея та реалізація. Саме за успішну реалізацію і відповідає менеджмент соціальних проектів як певний підхід до управління проекту.

Учасники тренінгу поглиблено вивчали головні аспекти менеджменту та отримували практичні навички у таких питання як: поточне планування, аналіз та мінімізація проектних ризиків, побудова команди, моніторинг та оцінка реалізації проекти, підготовка звітності.

Тренінг було побудовано на засвоєння знань у групах під час командної роботи. У групах учасники оцінили ризики кожного з проектів та розробили заходи щодо їх мінімізації. Також, на прикладі даних проектів було розглянуто питання супротиву змінам – як з боку зовнішнього оточення, так і зсередини організацій. Учасники зробили аналіз силового поля та сформулювали пропозиції щодо покращення планів реалізації проектів з урахуванням впливу всіх сторін.

У ході роботи учасники бачили інструменти ефективної командної взаємодії, соціальну динаміку та розподіл ролей у групах. Все це у подальшому дозволить учасникам тренінгу більш прискіпливо відноситись до цих аспектів та свідомо управляти ними.

Тренінг проводила ведучий тренер Центру «Тамариск» Наталія Стаднічук

Захід проходить у рамках проекту «Створення та інституційний розвиток мережі громадських організацій хабів», що підтримується ПРООН в Україні в межах Проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Дані.

Автор: Тамариск
Back To Top