skip to Main Content

Лучан закликали до створення місцевої коаліції

Все частіше в українському суспільстві лунають заклики до об’єднання сил громадських організацій заради вирішення тих чи інших актуальних проблем. Якщо на всеукраїнському рівні функціонує чимало таких спілок або коаліцій, то в містах або областях таких об’єднань мало.

Задля того, щоб змотивувати активних волинян до створення місцевих коаліцій; щоб вкотре пояснити ефективність локального мережування задля вирішення актуальних проблем громади; щоб обговорити місцеві проблеми, які потребують нагального вирішення, до Луцька приїхав регіональний координатор «Реанімаційного пакету реформ» Іван Омелян.

У понеділок, 26 листопада, він зустрівся у Луцьку з громадськими активістами, журналістами, представниками ОТГ та органів місцевої влади. Захід відбувся за організаційної підтримки ГО«Волинський інститут права».

«В Україні немає некомплексних проблем. Самотужки одна ГО їх вирішити звісно може, але ефективність коаліцій громадських об’єднань значно краща – більше ресурсів, більше ідей, більше можливостей, більше авторитету», – зазначив Іван Омелян.

Під час заходу експерт РПР розповів й про досвід коаліції «Реанімаційного Пакету Реформ» до створення подібної ініціативи у Луцьку, як це уже зробили в Рівному, Тернополі, Богуславі, Кропивницькому та й в інших містах України.

Його виступ та й сама тема заходу заохотила присутніх багато спілкуватися щодо об’єднання заради вирішення актуальних проблем місцевої громади. Чи вплине цей захід на формування місцевої коаліції в Луцьку? – наразі все залежить від місцевого громадського сектору.

Автор: Дмитро Безвербний
Волинський інститут праваВолиньІван ОмелянЛуцькмісцева коаліціяРПР
Back To Top