skip to Main Content

Хаби Мережі долучилися до тренінгу з участі громадських організацій у процесах відновлення

Протягом трьох днів навчалися і спілкувалися в Києві під час тренінгу з участі громадських організацій в процесах відновлення на локальному рівні для членів ГС «Мережа хабів громадянського суспільства».

В уявленні багатьох відновлення асоціюється з будівельними роботами на пошкоджених об’єктах. 

Але відновлення – це не лише про відбудову зруйнованих стін. Це також про визначення потреб і вирішення проблем громади, які спричинила війна, в економіці, медицині, освіті, ментальному здоров’ї, екології, дорожній і транспортній інфраструктурі, наданні соціальних послуг. 

Під час тренінгу обговорювали:

– як громадяни та громадськість можуть долучатися до планування і реалізації відновлення на локальному та регіональну рівнях; 

– ініціювання та складання планів відновлення громади, розробку власних та мережевих проєктів;

– чим проєкти відновлення відрізняються від проєктів розвитку;

– яке місце Мережі хабів у процесі відновлення України в цілому та громад зокрема.

Об’єднані в групи, учасники й учасниці тренінгу шукали спільні в їхніх регіонах актуальні проблеми та спробували на практиці розробити плани відновлення. 

Такі зустрічі дають можливість одержати нові знання, зустрітися хабам разом, ділитися ідеями та вести діалог щодо напрямків подальшої праці.

Тренінг з участі громадських організацій в процесах відновлення на локальному рівні для членів ГС «Мережа хабів громадянського суспільства» відбувся в межах проєкту «Підтримка громадянського суспільства та молоді», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії

Автор: olbortn
Back To Top