skip to Main Content

Екологічні та інноваційні проекти Мережі хабів

Мережа хабів громадянського суспільства об’єднує організації, які використовують інноваційний підхід до вирішення суспільно важливих проблем. Прикладом такого підходу є «Червоне ЕкоФест» на Житомирщині та система Smart city для Полтави.

Команда житомирської обласної молодіжної громадської організації «Сучасний Формат» у кінці червня цього року в смт. Червоне провела фестиваль «Червоне ЕкоФест». Захід зібрав більше 1500 учасників з усієї країни.

«Завдяки цьому фестивалю ми змогли змінити уявлення людей про те, як можна поводитись з твердими побутовими відходами», – Жанна Соловйова, виконавча директорка НУО «Сучасний Формат».

Другий приклад інноваційного рішення – Poltava Smart City. Це інформаційна екосистема, яка базуючись на принципах відкритих даних, розумного використання цифрових послуг та прозорого управління має на меті забезпечити мешканцям міста максимальну зручність у отриманні послуг.

«Poltava Smart City дозолить об’єднати разом багато електронних сервісів, які вже існують або тільки розробляються в місті та створити такий портал, на якому кожен громадянин зможе мати доступ до цих електронних інструментів», – Ірина Домненко, проектна менеджерка громадської організації “Інститут аналітики та адвокації”.

 

Автор: адмін
громадаекологіяінновації
Back To Top