skip to Main Content

Біла Церква прагне активно використовувати інструменти локальної демократії

Біла Церква – неофіційна столиця Київської області. Велике місто – велика активність. Щоправда місцеві мешканці не завжди поінформовані про весь “арсенал” можливостей впливу на рішення влади. І це, безперечно, є чинником стримування розвитку міста та його околиць, адже часто цікаві й перспективні ініціативи просто губляться й не реалізовуються.

Місто входить у “пул” населених пунктів Київщини, які Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ” аналізував на предмет наявності тут усього комплексу інструментів локального народовладдя. Отже днями у Білій Церкві відбулися презентація дослідження й обговорення перспектив розвитку місцевої демократії крізь призму дієвих інструментів, які можуть цьому слугувати.

“Мешканці й мешканки Білої Церкви є активними та небайдужими до майбутнього своєї громади, – відзначає координаторка проєкту “Маємо вплив у регіонах” Вікторія Золотухіна. – Це стосується ставлення до статуту, можливості впливати на прийняття рішень та життя людей, які постраждали внаслідок війни. Під час обговорення всі погодилися з тим, що інструменти локальної демократії мають бути доступними для всіх людей, що на законних підставах проживають в громаді. Мають відбуватися навчання, тренінги, які б показали як користуватися цими інструментами, а також які продемонструють, які практичні результати приносить використання ними”.

В обговоренні взяли участь місцеві депутати, внутрішньо переміщені особи, представники неурядових організацій, учасники АТО, активні мешканці громади.

Нагадаємо, проєкт “Маємо вплив у регіонах” реалізовують в різних областях організації-учасниці Мережі хабів громадянського суспільства.

Ініціатива виконується ГО “Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ” за підтримки проєкту Програми розвитку ООН в Україні “Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні”, який фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

Автор: Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ"
Біла Церквалокальна демократія
Back To Top