skip to Main Content

Активісти з ОТГ Рівненщини вчилися писати проекти

Стихійні сміттєзвалища, безпека дітей у школі та відсутність належної інфраструктури для відпочинку молоді – на такі теми пробували писати проекти учасники тренінгу «Підвищення організаційної спроможності лідерів місцевих громад у реалізації проектів».

Для активістів, представників ініціативних груп, громадських організацій об’єднаних територіальних громад Рівненської області його організували в Рівному представники РОГО «Комітет виборців України».

Тренер В’ячеслав Долід розповів про основні методологічні вимоги та правила підготовки проектів: від визначення проблеми до написання конкретної мети, завдань і заходів для досягнення цілей.

Кожен пункт універсальної проектної заявки учасники тренінгу самостійно пропрацьовували в групах. Перед цим вони самі визначили реальні проблеми своїх громад, на яких хотіли б попрактикуватися.

Завітала на захід і консультант з бюджетних питань проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер. Вона розповіла про особливості роботи з коштами, отриманими від міжнародних донорів та центральних і місцевих органів влади.

Тренінг проводився в рамках проекту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій ХАБів», що підтримується ПРООН в Україні в межах Проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
громадаКВУОТГпроектРівнетренінг
Back To Top