skip to Main Content

Активістів з ОТГ Рівненщини вчили розвивати свої громади на основі прав людини

«Розвиток людьми, а не розвиток для людей!» – такий девіз собі обрала ініціативна група Смизької ОТГ після тренінгу «Розвиток місцевих громад, що заснований на правах людини». Його 6-7 липня провели фахівці РОГО «Комітет виборців України» в готельно-ресторанному комплексі «Айвенго» поблизу Рівного.

Учасниками тренінгу були представники двох ініціативних груп з громад Рівненщини, які стали переможцями конкурсу на участь у проекті «Розвиток місцевих громад, що заснований на правах людини». Це Смизька ОТГ Дубенського району та Корнинська ОТГ Рівненського району.

Під час першого дня навчання активісти дізналися про підхід до розвитку, що базується на дотриманні прав людини: його мету, принципи, завдання, позитивні наслідки для людей і громади в цілому.

На другий день тренер, експерт ГО «Центр суспільних дій «Сівітас» В’ячеслав Долід розповідав, як планувати діяльність організації чи ініціативної групи з використанням цього підходу. Зокрема, учасники навчання не лише говорили, а на практичних ситуаціях визначали і формулювали проблеми своїх проектів, мету, завдання і методи виконання. Також розглянули питання формування бюджет проекту, його оцінку та моніторинг виконання.

«Початок – гарний і обнадійливий, адже працювати було цікаво, а головне, що наша команда поповнилася новими активістками, які, маю визнати, на багато речей у молодіжному середовищі змусили подивитися зовсім з іншої сторони. Саме така співпраця повинна допомогти нам правильно реалізувати задумане. Тепер наш девіз – «Розвиток людьми, а не розвиток для людей!», бо результати будуть там, де готові до змін та вміють працювати разом. В нашому випадку людські ресурси – дуже цінні, а роботи попереду багато!», – сказала після тренінгу одна з його учасниць Вікторія Костюк зі Смизької громади.

Проект «Розвиток місцевих громад, що заснований на правах людини» впроваджується РОГО «Комітет виборців України» в рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

 

Автор: Інформаційний відділ РОГО КВУ
громадаКВУОТГППЛправа людиниРівненщина
Back To Top