skip to Main Content

Активістів Рівненщини вчили правильно укладати договори

На що варто звертати увагу представникам громадських організацій, укладаючи договори? Як перевірити добросовісність контрагента? Як підготуватися до позапланової перевірки контролюючих органів? Відповіді на ці та інші запитання отримали активісти Рівненщини під час майстер-класу «Особливості укладення договорів у громадській діяльності».

Його в Рівному 28 грудня провів заступник директора з правових питань РОГО «Комітет виборців України» Микола Глотов.

«Ця тема зараз на часі, адже з Нового року знімають мораторій на перевірку суб’єктів господарювання. Це поширюється і на юридичних осіб, у тому числі й громадські організації, які мають такий статус. Тож вони мають бути готовими до такої ситуації. Хочу звернути особливу увагу на укладення договорів. Вони мають бути оформлені правильно, щоб у контролюючих органів не виникало відносно цього жодних питань, – пояснює Микола Глотов. – Перевірка може бути плановою і позаплановою. Тож кожній громадській організації варто мати Журнал реєстрації заходів державного нагляду. І перш ніж допускати особу, яка хоче провести перевірку, до її проведення, потрібно попросити пред’явити службове посвідчення і направлення на перевірку (вам мають надати його копію), а також внести запис в Журнал реєстрації. Також пам’ятайте, що посадові особи, крім як за рішенням суду, не можуть вилучати оригінали документів».

Майстер-клас провели під час Форуму громадських лідерів, який організувало управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА.

Захід відбувся в рамках реалізації Програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Рівненській області на 2017-2021 роки та проекту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій ХАБів», що підтримується ПРООН в Україні в межах Проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Інформаційний відділ РОГО КВУ
активістидоговориКВУОГСПРООНРівне
Back To Top