skip to Main Content

ГО «МАРТ» реалізовуватиме проект, що зменшить рівень дитячої злочинності

Що робити, аби наші милі та чудові вчора діти не ставали злочинцями сьогодні? Чи можна не зважати на те, що злочин вчинила ДИТИНА? Які причини «хвороби» під назвою дитяча злочинність і чи є вони відмінними від чинників злочинності дорослих? Чи очевидно також і те, що й «ліки» мають бути іншими?

Громадська організація «МАРТ» (Чернігів, Україна) та Гельсінський Фонд Прав Людини (Варшава, Польща) розпочала реалізацію проекту «Розвиток системи правосуддя та ре-соціалізація щодо дітей у конфлікті з законом в Україні». 


Проект сприятиме запровадженню ефективної системи правосуддя щодо дітей у конфлікті з законом в Україні з урахуванням міжнародних стандартів та побудові системи ре-соціалізації неповнолітніх правопорушників.
Очікується, що рекомендації, розроблені в рамках проекту будуть основою для вироблення проектів нормативно-правових актів і державних програм для побудови системи ювенальної юстиції в Україні.


Напрацювання, здійснені в рамках проекту стануть основою для проведення просвітницької та освітньої роботи для інформування суспільства, підготовки ключових посадових осіб, відомств і установ, від яких буде залежати робота системи ювенальної юстиції.

Проект реалізується громадською організацією МАRТ (Чернігів, Україна) та Гельсінським Фондом Прав Людини (Варшава, Польща) у партнерстві з Освітнім домом прав людини в Чернігові та Міністерством юстиції України, за фінансової підтримки програми RITA та Фонду Домів Прав Людини (Осло, Норвегія).

Автор: Людмила Цвєтаєва
дитяча злочинністьправозахисникиправозахисні організаціїре-соціалізація. МАРТресоціалізаціяЧернігів
Back To Top