skip to Main Content

Загальна характеристика інститутів громадянського суспільства. Аналітичний звіт

На початку 2023 року ми провели серію опитувань представників інститутів громадянського суспільства (ІГС) з десяти областей України, а саме: Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської та Хмельницької. Метою дослідження було дізнатися, як повномасштабне вторгнення російської федерації вплинуло на діяльність ІГС. Всього в опитуванні взяли участь 224 представники ІГС. З них більшість були представниками регіональних громадських організацій – 43 %. Ще 14% – національних громадських організацій, молодіжних організацій – 11 % і благодійних організацій – 10 %. Інші типи організацій налічують менше 10 % кожна окремо.

Про що ми дізнались?

Якщо коротко, то лише 18 % опитаних ІГС не зазнали ніякого впливу повномасштабного вторгнення російської федерації на свою діяльність. Натомість 52 % зазначили, що частково змінили свою діяльність, а 6 % повністю змінили свою діяльність. Ще 18% зазначили, що повномасштабне вторгнення російської федерації спонукало до започаткування діяльності.

Більше про результати дослідження у нашому звіті.

Завантажити в форматі PDF за посиланням

Звіт підготовлено ГС «Мережа хабів громадянського суспільства України» в рамках реалізації проєкту «Сталий розвиток громадянського суспільства, через посилення організаційної спроможності» за підтримки проєкту ПРООН «ЄС за діалог: зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало внаслідок війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС). Думки, висновки чи рекомендації належать авторам чи упорядникам видання та не обов’язково відображають погляди Міністерства закордонних справ Данії, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй чи інших агентств ООН.

 

Автор: admin
Back To Top