skip to Main Content

В Києві розпочався тренінг з адвокації та комунікації для представників та представниць спільнот внутрішньо переміщених осіб.

20 представників/ць громадських об’єднань внутрішньо переміщених осіб з усіх регіонів України взяли участь у проекті, мета якого допомогти їм підготувати та провести ефективні адвокаційні кампанії у своїх громадах. В рамках проекту будуть проведені триденні тренінги з адвокації та комунікації. Перший тренінг стартував 20 жовтня в Києві. В перший день тренінгу, учасники проекту познайомились та презентували актуальні проблеми в своїх громадах. Ключовими проблемами незалежно від регіону були названі проблеми з житлом, невизначеність з офіційним статусом дитини, постраждалої внаслідок бойових дій, безправність на місцевих виборах та відсутність програм в місцевих бюджетах. 

Серед учасників та учасниць тренінгу є представники і представниці  територіальних громад, громадських організацій, органів місцевої влади. 

“Завдяки тому, що ми маємо таке широке представництво на тренінгу, нам буде простіше знайти спільні точки дотику між владою, громадою та переселенцями задля налагодження ефективної співпраці заради спільної мети – захисту прав кожного громадянина, незалежно від місця його походження та наявності чи відсутності довідки ВПО”, – зазначила Ольга Мартиновська, Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ”. 

Робота в командах на тренінгу.

В ході тренінгів учасники та учасниці зможуть дізнатися про різні інструменти адвокації, особливості розробки та реалізації інформаційних кампаній та роботи з медіа, юридичні інструменти у взаємодії з владою.

“Зараз відбувається зміна влади і є всі можливості впливати на цю владу як на національному рівні так і на місцевому. Зі старту нової каденції парламенту вже подано ряд законопроектів, які стосуються питання Донбасу, в тому числі і прав внутрішньо переміщених осіб. Не треба забувати про роботу з депутатами. З ними можна працювати та адвокатувати власні інтереси” – Марія Красненко, правозахисниця, юристка, Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ”. 

Марія Красненко

Організатори тренінгів зазначають, що метою проекту є активізувати переселенців в громадах, підвищити рівень впливу переселенців на прийняття рішень, сприяти адаптації в нові громади і покращити життя людей, які постраждали внаслідок війни та окупації. 

“Всі учасники та учасниці тренінгів брали участь у відкритому конкурсі серед громад всієї України. Вони пройшли відбір та отримали можливість отримати нові знання та разом з експертами/ками сформувати чіткі цілі та план дій щодо адвокації прав переселенців в своїх громадах з експертною та фінансовою підтримкою з боку нашої організації”, – Вікторія Золотухіна, менеджерка проекту, Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ”.

Ініціатива реалізовується Громадським холдингом «ГРУПА ВПЛИВУ» в межах  гранту, наданого проєктом Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень»

Автор: адмін
адвокаціяВПОтренінг
Back To Top