skip to Main Content

У Центрі «Тамариск» громадські організації навчались розповідати історії

10-11 січня 2019 року у Центрі «Тамариск» був проведений тренінг «Сторітеллінг як інструмент розвитку громади». Участь у тренінгу взяли представники громадських організацій Дніпропетровщини.

«Є слова, які залишаються в душі на все життя»,- якось сказав Харукі Муракамі про силу слова. Тому, у ці два дні учасники тренінгу навчались «техніці слова», створюючи різноманітні історії. Це не просто історії, казки, або інший вид творчості – це інструмент, що дозволяє сприяти розвитку громади, мотивувати людей.

Так, звичайна казка «Ріпка» перетворювалась учасниками тренінгу від необхідності соціальної згуртованості до боротьби з корупцією та важливої ролі громадського сектору у цьому процесі.

Також, під час дводенного навчання учасники навчалися:

  • Як історії, в які вірять люди, впливають на їх свідомість та громадянську активність?
  • Як за допомогою історій змінювати переконання людей та їх ставлення до проблем?
  • Як створювати історії, що будуть просувати важливі ідеї та надихати людей на позитивні зміни?
  • Створення надихаючих історій. З чого почати? І як зробити історію дійсно корисною для людей?
  • Розповідаємо цікаво і захоплююче! Як оживити історію, зробити її яскравою і такою, що запам’ятовується?

Учасники тренінгу відзначали, що не очікували отримання такого інструменту, який дозволяє трансформувати історію в рушійну силу позитивних перетворень в громаді. Також, зазначили, що необхідно доносити ці знання до всіх громадських організацій.

Тренінг проводила Наталія Стаднійчук –  тренер, коуч, фасилітатор, засновниця Тренінгового центру “Advance”, ведучий тренер Центру «Тамариск».
Захід проводився Центром «Тамариск» в рамках проекту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій ХАБів» за підтримку Програми розвитку ООН.

Автор: Тамариск
Back To Top