skip to Main Content

У Херсоні вчили державних службовців взаємодії з громадськістю

Захід відбувся за участю керівника апарату обласної державної адміністрації Володимира Клюцевського, який наголосив у вступному слові на важливості налагодження взаємодії між органами влади та громадськістю та закликав представників місцевих органів виконавчої влади активніше використовувати механізми та інструменти взаємодії з громадськістю у формуванні та реалізації державної політики.

Інтерактивну частину заходу, присвячену ключовим засадам такої важливої взаємодії , особливо на сучасному етапі проведення реформ у державі, провів Ігор Гуцуляк – аналітик з демократичного врядування Програми розвитку ООН в Україні.

Пан Гуцуляк акцентував, що Цілі сталого розвитку , визначені ООН до 2030 року, серед яких — «Мир, справедливісь та сильні інститути» та «Партнерство заради сталого розвитку», ґрунтуються на посиленні залучення громадськості до прийняття рішення державними органами та є дороговказом для розвитку партнерства між органами влади та громадськістю.

Лариса Польська, голова правління БО «ФГМХ «Захист», провела інтерактивну сесію «Пошук шляхів взаємодії». Учасники у групах проаналізували рівень взаємодії влади та громадськості у своїх містах та районах, відповівши на питання: Чи існує в вашому місті взаємодія влади і громадськості? Яким чином вона відбувається. Які існують перешкоди до якісної взаємодії та шляхи їх вирішення?

Результатом обговорення в групах стала презентація напрацювань.

Костянтин Філенко, програмний менеджер «БО «ФГМХ»Захист», презентував онлайн-курс «Взаємодія органів влади з громадськістю», представивши основні тематичні блоки курсу та особливості його проходження на платформі «Prometheus» – https://courses.prometheus.org.ua/…/course-v1:Prometh…/about.

Ми поспілкувались з Тетяною Шкодівською — представницею Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації, яка однією з перших державних службовців облдержадміністрації отримала сертифікат про проходження онлайн курсу.

– Чи важко було проходити курс?

Тетяна Шкодівська – “Курс розроблено вдало, досить складна тема «Взаємодія з громадськістю», викладена в цікавій та простій формі, а все що викликає зацікавлення дається легко. Для мене також було зручним те, що є можливість слухати лекцію або читати її друкований варіант. Маючи вільних 20-30 хвилин дорогою на роботу можна прослухати кілька відео”.

– Що Вас мотивувало для проходження курсу?

Тетяна Шкодівська – “Основна мотивація – бажання розвиватися та отримати знання, які будуть корисні при роботі з представниками ОГС. А по завершенню курсу, з’явилося бажання продовжувати глибше вивчати практики взаємодії з громадськістю, зокрема досвід інших держав. Адже, ми розуміємо, що реформи в країні ставлять нові виклики, зокрема для державних службовців. Ми як відповідальні за взаємодію з ОГС в облдержадміністрації повинні постійно вдосконалювати свої вміння та навички, використовуючи найрізноманітніші інструменти комунікації.
Дякую Національному агентству України з питань державної служби та Програмі розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) за розробку онлайн курсу та можливості отримання нових знань, а також БО «ФГМХ «Захист» за організацію цікавої активності в м. Херсон.”

За результатами навчання учасники отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.
Цей курс на «Prometheus» – гарна можлівисть для державних службовців підвищити свою кваліфікацію та результативніше взаємодіяти з громадянським суспільством у часи реформування!

Навчання відбулося в рамках проекту Програми розвитку Організації Об‘єднаних Націй в Україні (ПРООН) «Сприяння реформі державної служби шляхом посилення взаємодії державних органів виконавчої влади з громадськістю», який реалізується у партнерстві з Національним агентством України з питань державної служби та Секретаріатом Кабінету Міністрів України за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії.

Презентація онлайн курсу у ці дні проводиться за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) в 12 містах України громадськими організаціями, які об’єдналися у мережу хабів завдяки , серед яких й херсонський хаб Фонд громади міста Херсон «Захист» .

Автор: Фонд "Захист"
Back To Top