skip to Main Content

У чотирикутнику міст Київської області: тренінги про участь громадян у локальній демократії

Громадський холдингГРУПА ВПЛИВУ” в співпраці з партнерами з Мережа хабів громадянського партнерства відпрацював цикл тренінгів “Залучення громадян до прийняття суспільно важливих рішень. Шляхи налагодження діалогу між владою та громадою“.

Протягом 5-14 листопада команда тренерів побувала у містах Василькові, Ірпені, Борисполі та Білій Церкві Київської області. Слухачами цих заходів були представники органів місцевої влади та громадськості. Загалом ми залучили понад 50 учасників і для себе відзначили неабиякий попит на інформацію щодо методів налагодження співпраці між місцевою владою та мешканцями громад в умовах децентралізації, коли на місця передається чимало повноважень від центральної влади; і відтак виникає потреба й можливість долучатися громадянам до вирішення різних питань.

Програма тренінгів була побудована таким чином, щоб учасники могли обмінюватися власним досвідом, розповідали про результативні кейси та проблеми, з якими вони стикаються, а також спільно моделювали різні ситуації.

За результатами тренінгів їхні учасники:
– підвищили рівень знань щодо застосування принципу участі у розвитку місцевої громади;
– визначили основні переваги застосування принципу участі та співпраці місцевого самоврядування, місцевої державної адміністрації та громадянського суспільства;
– дізналися й отримали досвід щодо методів та інструментів залучення громадян до процесу ухвалення рішень на місцевому рівні;
– взяли участь у моделюванні залучення громадян до процесу прийняття рішень базуючись на практичних прикладах.

Громадський холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ” від імені співорганізаторів висловлює подяку учасникам за інтерес до наших заходів, за допомогу у їхньому проведенні нашим колегам й партнерам з числа інших співорганізаторів! Ми сподіваємося, що наша спільна робота й небайдужість додасть драйву для позитивних змін й розвитку місцевої демократії!

Тренінги “Залучення громадян до прийняття суспільно важливих рішень. Шляхи налагодження діалогу між владою та громадою” організовано громадською організацією “МАРТ”, словацькою організацією Partners for Democratic Change Slovakia, Освітнім домом прав людини – Чернігів, ГО “Громадський Холдинг “ГРУПА ВПЛИВУ”, за сприяння управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації в рамках проекту “Самоврядування для людей. Розвиток потенціалу місцевого самоврядування та місцевої державної адміністрації у сфері співпраці з громадськістю” за фінансової підтримки SlovakAid, Фонду домів прав людини, Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Громадський холдинг ГРУПА ВПЛИВУ
Біла ЦеркваБориспільВасильківвлада і громадаІрпіньмісцева демократія
Back To Top