skip to Main Content

Цікаво про права людини та про правозахисний активізм

У співпраці організацій громадянського суспільства народжуються нові ідеї, нові майданчики для формування громадянської активності, знань, навичок та компетенцій.

Таким прикладом є спільний захід «Права людини: від теорії до повсякдення» організований Amnesty International, ГО «МАРТ», ГС «Освітній дім прав людини в Чернігові» на базі ліцею № 38 ім. Молчанова у м. Києві.

Початок виставки відбувався за участі Головного директора офісу Генерального секретаря Amnesty International Колма О Куанахейна.

В рамках заходу  представлені дві методичні виставки:

  • «Що таке правозахисний активізм?», розроблена Amnesty International в Україні як наочний матеріал, спрямована на те, щоб у доступній та цікавій формі донести дітям розуміння суті правозахисного активізму.
  • «Кожен має право знати свої права» яка була розроблена у 2011 році та оновлена в 2014 році громадською організацією «МАРТ» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Для неї були використані матеріали експертів, в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини.

Інформація візуалізована, цікава та доступна. Молодь вільно дискутує, задає питання, в чомусь  сумнівається, в чомусь переконується під час екскурсій по такій виставці. Проводять виставку самі ж учні, що попередньо отримали відповідну підготовку.

Сподіваємось, що такий майданчик стане одним з кроків до формування в молоді громадянської обізнаності, навичок та компетенцій.

Виставка триватиме в ліцеї до 8 лютого 2019 року.

Автор: ГО "МАРТ"
Back To Top