skip to Main Content

Створення молодіжних центрів в ОТГ – розпочато!

Агентство економічного розвитку модерувало Молодіжний_Хаб на Фестивалі Громад який пройшов в місті Вознесенськ.

 

 

Участь у заході прийняли представники і представниці молодіжних громадських рад, молоді активісти, члени шкільних парламентів з 11-ти ОТГ Миколаївської області.

В ході зустрічі учасники мали змогу поспілкуватись, обмінятись досвідом зі створення молодіжних центрів, а також зіграли в гру «Антикорупційна Мафія». Гра дала учасникам розуміння інструментів боротьби з корупцією, навчила бути пильними, уважними та мислити критично.

 

 

Наприкінці учасники обмінялись контактами для створення групи у меседжері для подальшого спілкування.

Модераторами були: Sergiy Averkov, Олена Заворотченко, Сергей Трандафил, Vika Baltser

 

 

Також участникам Молодіжного хабу розповіли про проекти:

  • Шкільний дебатний турнір метою якого є  у цікавій та активній формі познайомити дітей з їх правами та обов’язками.Формат, за яким грали учасники – Британські парламентські дебати, де молодь могла приміряти на себе роль «Уряду» або «Опозиції». Теми, які були оголошені на турнірі стосувалися таких актуальних для українського суспільства питань – як дозвіл на носіння вогнепальної зброї з 18 років, можливість дітям працювати повний робочий день, право вступати в шлюб з 16 років без дозволу, право на водіння автомобілю з 16 років та обмеження можливості дітей здійснювати вартісні покупки без згоди батьків .
    Це не просто запропоновані теми до обговорення, а ті актуальні питання, які цікаві саме молоді, тож готуючись до участі у турнірі юнаки та дівчата змогли дослідити ці теми з різних сторін, знайти аргументи «ЗА» та аргументи «ПРОТИ» до кожної теми.
  • Конкурс життя без сміття   ініціативу громадської організації  «Агентство економічного розвитку», що передбачає організацію змагального процесу серед представників навчальних закладів по збору вторинних ресурсів з метою формування культури поводження з твердими побутовими відходами, популяризації  системи  роздільного збору сміття, а також розвиток лідерських навичок серед учнівської молоді.
  • Urbanlab_Voznesensk проект який дав змогу 20-ти молодим активістам із Вознесенська отримати знання з урбаністики та громадянської активності від провідних експертів.
Автор: voznesensk
Back To Top