skip to Main Content

Стартував проект «Жінка у політиці, зміни – в країні!»

6 – 8 жовтня у Херсоні Фондом «Захист» проведено перший модуль з підготовки жінок-лідерок, які мають намір балотуватися на наступних місцевих виборах.

Його учасницями стали 25 майбутніх кандидаток із Херсонської та Миколаївської областей, які долучилися до проекту «Жінка у політиці, зміни – в країні!»

Напередодні вони пройшли жорстке сито відбору, адже на участь у цій програмі конкурсантками було подано 135 заявок.

Протягом трьох насичених навчальних днів активістки дізнавалися про засади функціонування органів місцевого самоврядування, специфіку депутатської діяльності, працювали над плани особистісного розвитку, визначали свою роль у громаді та формували ідеї для її розбудови.

Одна з учасниць навчання Ірина Завадська з міста Первомайськ, що на Миколаївщині, поділилася своїми враженнями:

«Це той самий випадок, коли черговий раз розумієш, що світ цікавий, що таке нудне, брудне заняття, як політика (як полюбляють говорити), це зовсім не бруд, а досить цікава наука зі своїми стратегічними планами та методами їх реалізації на користь своєї країни».

Попереду на майбутніх кандидаток чекає довгий і непростий шлях підготовки до участі у місцевих виборах: самостійна робота, другий навчальний блок, реалізації власних ініціатив у громаді, формування виборчої програми тощо.

Проект «Жінка у політиці, зміни – в країні!» впроваджується БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Автор: Адмін
Жінка в політицітренінгХерсон
Back To Top